„V naší situaci nám může být jedno, s kým hrajeme. Prostě musíme sbírat body,“ ví brankář

„V naší situaci nám může být jedno, s kým hrajeme. Prostě musíme sbírat body,“ ví brankář

Musí být připraven na pořádnou ofenzivní smršť. Pondělní soupeř z Teplic nastřílel v dosavadním průběhu Gambrinus ligy do sítě soupeřů třicet branek. A bude na Václavu Hladkém, strážci brněnské brány, aby se svými spoluhráči dalšímu gólovému řádění Mahmutoviče a spol. zabránil.

„Nečeká nás vůbec nic jednoduchého, Teplice mají nyní jednoznačně nejlepší útok v lize. My musíme podat co nejlepší výkon. Celá obranná fáze mužstva musí být na sto procent, z toho musíme vycházet. Když udržíme čisté konto, můžeme pomýšlet na bodový zisk,“ myslí si Hladký. Čisté konto udržela Zbrojovka po delší době v přípravě se Senicí minulý pátek na Slovensku, to už v brněnském dresu hrál – poprvé za áčko – Pavel Košťál, zkušená defenzivní posila. „Pavel je podle mě velká posila, vyhrál titul v české lize, hrál v zahraničí, věřím, že nám hodně pomůže. Už v Senici ukázal, že je velký režisér, hodně na sebe bere dirigentské povinnosti. Je pro nás moc dobře, že přišel tak zkušený hráč,“ chválí příchod mistra ČR v libereckém dresu.

Co lze čekat od teplických kanonýrů v pondělním zápase? „Třeba Litsingi je nadstandardní hráč na českou ligu, umí fantasticky vystřelit pravou i levou z větší vzdálenosti. „Podobně je na tom Ljevakovič či Vachoušek s dirigentskými schopnostmi, Mahmutovič dává spoustu gólů, což celkově dává Teplicím velkou ofenzivní sílu,“ myslí si Hladký a hned dodává: „My ty hráče ale známe, víme co od nich čekat. Nejnebezpečnější z nich bude zřejmě Litsingi, my jsme se ale na všechny důkladně chystali,“ vztahuje Hladký svá slova k taktické přípravě. „Máme připraveno více variant,“ říká, ale rozebírat dál to už nechce. Každopádně on i celá kabina vnímá, jak důležitý zápas Zbrojovku čeká. „V naší situaci nám může být jedno, s kým hrajeme, jestli s prvním či posledním. Prostě musíme sbírat body. Teplice měly před přestávkou výbornou formu. Tím hůře pro nás. Ale zase nás mohou trochu podcenit, taky tři týdny nehrály mistrovský zápas, z čehož třeba můžeme těžit my.

Hladký nebyl sám, komu příliš nevoněla dlouhá přestávka. „S tím my hráči ale nic nenaděláme, to je věc funkcionářů. Na druhou stranu jsme ale pořádně potrénovali a doufám, že nám to pomůže,“ věří brankář. „Byl jsem po zápase v Senici hodně unavený, měli jsme za sebou čtyři náročné dvoufázové tréninky. Byl jsem hrozně rád, že jsme dostali volný víkend,“ zakončil.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...