Zbrojovák Daniel Hložek se v národním týmu U16 blýskl hattrickem!

Zbrojovák Daniel Hložek se v národním týmu U16 blýskl hattrickem!

Zbrojovák Dan Hložek se opět neztratil ani v národním týmu U16. V přípravném utkání v Lucembursku se proti o rok starším protihráčům hned třikrát gólově prosadil a podepsal se tak pod výhrou 3:0.

Celkově svou bilanci rozšířil na pět tref ze čtyř zápasů. "Dan je typický koncový útočník a my jsme rádi, že mu to takhle střílí i za náš tým. Má předpoklady na to, aby z něj vyrostl výborný hráč," vysekl mu v rozhovoru na stránce www.fotbal.cz poklonu trenér Václav Černý.

Hattrick si Hložek připsal v prvním ze dvou utkání v Lucembursku. "Soupeř nás možná trochu podcenil, říkali si, že jsme o rok mladší. Druhý zápas pak byl o poznání těžší, ale přežili jsme úvod a pak se nám povedlo dát šťastné góly a vyhrát i podruhé. Za první hattrick jsem rád, tím spíš, že to bylo právě proti starším hráčům," zhodnotil v krátkosti oba duely sám útočník.

A jak padly ony tři góly? "Při tom prvním jsem dostal balon pod sebe a pravačkou ho poslal na přední tyč. Druhý padl z přímého kopu z nějakých dvaceti metrů a při třetím jsem od záložníka dostal míč do běhu za obranu a zakončil," popisoval skromně.

Hložek letos sbírá zkušenosti se staršími spoluhráči. V "kmenové" kategorii U16 odehrál jen dva zápasy, zatímco se "sedmnáctkou" naskočil do jedenácti duelů a vsítil sedm branek, díky čemuž je druhým nejlepším střelcem mužstva. "Je to rychlejší a vyspělejší, jsem za to rád, určitě mi to pomohlo," netají.

Nyní se může plně soustředit na Zbrojovku, další reprezentační akce čeká až za měsíc. "A to bude navíc jen soustředění v Písku. Bude se jednat spíše o taktické věci, nácvik různých situací," přibližuje.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...