Oči jsem nezavíral, usmíval se autor "postupové" trefy Kroupa

Oči jsem nezavíral, usmíval se autor

B r n o - V duelu se Žižkovem nastoupil od začátku i útočník Karel Kroupa. A právě on v 52. minutě uklidnil spoluhráče, když propálil gólmana Boháče a zvýšil na 2:0. Brňané nakonec přidali ještě dvě branky a postoupili do jarního čtvrtfinále.

Karel tak skóroval letos podruhé, první branku si připsal v předchozím pohárovém kole v Roudnici. „Letos su pohárový střelec,“ shrnul to s úsměvem a pak popsal onen gól: „Ani jsem nezavíral oči, snažil jsem se jen naklopit nárt, abych nepřestřelil, a dobře to trefit. To se nakonec povedlo.“

Zkušený útočník nezastírá, že v úvodu utkání hra nebyla ideální. „Klobouk dolů před Žižkovem, dobře drželi míč, nevěděli jsme si rady s rozehrávkou, neuměli jsme zareagovat. Pak se to ale zlomilo a nakonec se snad rozdíl mezi týmy ukázal.“

Co bylo nejdůležitějším impulzem? První gól, nebo případná bouře v kabině? „Gól to určitě zlomil. O přestávce jsme si řekli, že na ně vlétneme a rozhodneme to, což se povedlo. Ve druhé půli jsme se víc semkli,“ popisuje Kroupa.

Nyní čeká Zbrojovku ligová bitva s Jihlavou. „To bude klasický zápas o šest bodů, pohár je trochu o něčem jiném než liga, v sobotu to bude nesmírně důležité. Soupeř bude kvalitnější, uvidíme, jestli se nám díky výhře povede nabrat zpět sebevědomí. Snad ano,“ doufá.

Zda u toho bude i on, netuší. „Nechci o tom spekulovat, to je otázka pro trenéry," zakončil rozhovor autor "postupové" branky.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...