Zbrojováci na hostování: Škoda dvakrát skóroval, Kunc s Lapešem táhli Břeclav

Zbrojováci na hostování: Škoda dvakrát skóroval, Kunc s Lapešem táhli Břeclav

Vyslanci Zbrojovky v různých soutěžích zažili gólově bohatý víkend. Síť rozvlnili Michal Škoda (ten dokonce dvakrát), Milan Halaška, Tomáš Kunc, Pavel Lapeš a David Jukl. Zejména Břeclav z výkonu zástupců Zbrojovky hodně těžila.

SYNOT liga

Na českobudějovické fotbalisty o víkendu čekal nesmírně důležitý souboj v Hradci. K úspěchu jim výrazně pomohl Michal Škoda - ve 21. minutě uklidil do sítě odražený míč a otevřel skóre utkání, v němž navíc dokázal skórovat i podruhé a zdusit tak naděje Východočechů po kontaktní brance. Hosté si nakonec odvezli výhru 3:2 a poskočili na třináctou příčku.

FNL

Fotbalisté Frýdku-Místku neprožívají vydařené časy, naposledy doma podlehli Karviné 2:4. Nic na tom nezměnil ani gól Milana Halašky, který snížil na 1:2. Po utkání byl odvolán trenér Goffa, mužstvo se tak ze 13. příčky pokusí zvednout jeho dosavadní asistent Orel.

O jedno místo níže se nachází Most. Ten zatím sbírá spíše remízy, má jich už pět a vyhrál pouze jednou. Naposledy hrál bez branek doma se Zlínem. Po celý zápas byl součástí mostecké obrany Muamer Avdić, který zatím chyběl pouze vinou karetního trestu.

MSFL

Fotbalisté partnerské Líšně vezou ze hřiště doposud šestého Hlučína bod, vzhledem k průběhu utkání je možné jej označit jako cenný. Domácí celek byl totiž aktivnější a s marodkou bojující Líšeň srovnala až v 81. minutě. K remíze pomohl několika jistými zákroky gólman Vlastimil Veselý, v poli nastoupili Lamine Fall, Ladislav Hanuš a Petr Fojtík. Líšeň zůstává v tabulce patnáctá.

Přetahovaná Prostějova se Zábřehem o první příčku skončila tím, že oba celky o víkendu prohrály a přeskočilo je béčko Sigmy. Prostějov i s Karlem Kroupou podlehl Uničovu 0:2, jednalo se o vůbec první domácí prohru klubu.

O to, že body ztratil i Zábřeh, se postaral celek HFK Olomouc. Holičtí v sestavě s Rostislavem Varaďou a Pavlem Drbalem porazili lídra soutěže 2:0, zejména Varaďa hojně podporoval ofenzívu. V tabulce je HFK Olomouc jedenáctý.

Jen o jednu příčku dál je po výhře 2:0 nad Třebíčí Břeclav. Zbrojováci se pod výsledkem podepsali výraznou stopou. V brance se objevil tentokrát Jan Zádrapa a hned si připsal čisté konto. V útoku řádili Tomáš Kunc a Pavel Lapeš - v úvodu druhé půle Kunc přihrával, Lapeš obešel gólmana a otevřel skóre utkání, druhou branku vsítil obdobným způsobem sám Kunc. V obraně navíc Zádrapovi pomáhal Tadeáš Zezula, v záloze se v průběhu hry objevil Michal Kugler.

Z různých důvodů tentokrát zůstali mimo hru Daniel Přerovský, Martin Sus, Jindřich Stehlík a Dalibor Dvořák.

Divize

Partnerské Blansko o víkendu zaknihovalo šestou letošní remízu, zápas s Rosicemi skončil 1:1. O vyrovnání se v 70. minutě postaral David Jukl, kromě něj nastoupili ještě Martin Levai a Ondřej Ullmann, chyběl tentokrát Jakub Krejčíř.

Za Rosice mimochodem nastoupili i Martin Živný, Jiří Huška a Lukáš Michna, poslední jmenovaný byl autorem branky.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...