Šimon Šumbera: Pokud mi trenér dá důvěru, budu rád

Šimon Šumbera: Pokud mi trenér dá důvěru, budu rád

B r n o - Trenér Zbrojovky Václav Kotal sledoval víkendové utkání Líšně s Vyškovem v hlubokém zamyšlení, po prohře v Jihlavě měl nad čím dumat. Výsledek 6:1 mu náladu mohl zlepšit, zejména střelecké představení čtyřgólového Šimona Šumbery stálo za to.

Šumbera letos v dresu Zbrojovky naskočil do osmi duelů (loni na jaře jich bylo sedm), celkový součet minut ale není nijak vysoký - 108. I díky víkendové gólové explozi se jeho jméno začalo skloňovat v souvislosti s utkáním proti Slovácku. "Čtyři góly v soutěžním utkání jsem ještě nedal, jen v přípravě. Rozhodně to nechci nijak přeceňovat, i když třetí liga svou kvalitu má. Hrají tam hráči na hraně prvoligových kádrů, ti, kteří se rozehrávají po zranění, mladí talenti," vrátil se ještě k utkání s Vyškovem.

Nad tím, jaké naděje mu to dá pro případný ligový start číslo devět, spekulovat moc nechtěl. "To je věc trenéra, on nás zná nejlépe a podle toho nás staví. Pokud uvěří, že můžu týmu pomoci, budu jen rád. Na utkání byl, určitě mu výsledek udělal radost, šlo o důležitý zápas, Líšeň potřebovala vyhrát. Konkrétně s námi ale o tom nemluvil, pro nás je mnohem důležitější Slovácko."

Další moravský tým, který má o tři body v tabulce víc a podobnou (tedy nijak závratnou) bilanci z posledních čtyř zápasů. "Vracejí se Došek s Divišem, kteří chyběli proti Plzni. Budou v plné síle. Snažíme se nachystat, jak nejlépe to půjde. Je to klíčový zápas, který bychom mohli a měli zvládnout. Vnímáme hrozbu, která nad námi visí. Nerad prohrávám a věřím, že to sobotní utkání zvládneme," má jasno hráč, který už v dresu Zbrojovky jednou k bodům přispěl. V závěru jarního duelu s Mladou Boleslaví trefil remízu 1:1.

Jednoduché to Zbrojovka v sobotu mít nebude, vždyť postrádá pro zápas Pavla Zavadila, klíčového muže. "Bez něj to bude těžší, to je jasné. Pavlova síla je zřejmá, navíc soupeř se na něj vždy důkladně připravuje a ostatní tak mají více prostoru. Když je potřeba, míč podrží, abychom my mladí nezačali bláznit," vyjmenovává Šumbera, pro kterého na druhou stranu volné místo v záloze představuje o něco vyšší šanci na start. Složení sestavy ale neprozradil ani trenér, hovořící chvilku předtím, a spekulovat nad ním nechtěl ani sám hráč.

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...