VIDEO: Také letos darovali Zbrojováci krev!

VIDEO: Také letos darovali Zbrojováci krev!

B r n o - Závěr pátečního zápasu s Jihlavou jeli hráči takzvaně "na krev". Po dvou dnech odpočinku je čekalo něco podobného - v pondělí dopoledne se sjel celý tým do Fakultní nemocnice Bohunice, respektive do Transfúzního a tkáňového oddělení.

Také letos zde totiž Zbrojováci darovali krev. Dorazivší skupinka čítala takřka kompletní kádr prvního mužstva, chyběli jen Pavel Zavadil, Dušan Melichárek a dlouhodobý marod Lukáš Zoubele. Vinou dopravních komplikací dorazil se zpožděním Šimon Šumbera, přišel tak o první společnou fotku. "Darovat bohužel stejně nemůžu, bral jsem antibiotika," prozradil.

Kdo z vás se již v minulosti stal dárcem, asi ví, že podmínek, které musí dárce splňovat, je celá řada. Ať už se jedná o tetování v době nedávné, piercing, zmíněná antibiotika, operace, endoskopie kolenního kloubu - to vše znamená stopku, zkusit to můžete zase až příště. Z pochopitelných důvodů nemohli dnes darovat krev ti, kteří nastoupí odpoledne za juniorku, mimo hru zůstali i naši zahraniční hráči. I díky tomu připomínalo vyplňování vstupních dotazníků populární seriál Hru o trůny, v němž prakticky od prvního dílu neustále ubývá jedna postava za druhou.

Z řad Zbrojováků nakonec vykrystalizovalo sedm statečných - Stanislav Vávra, Radek Buchta, Jan Malík, Aleš Schuster, Alois Hyčka, Josef Čtvrtníček a Miroslav Marković. Po absolvování všech potřebných formalit se postupně usadili na sále, kde jim zkušený personál odebral potřebné množství krve. Pak už následoval jen povinný klid, povinné závěrečné foto a rozchod - zbytek dne byl pro sedmičku dárců pochopitelně volný.

Miroslav Marković dost možná zlomil některý z rekordů oddělení, odebráno měl takřka za tři minuty. I další hráči zvládli proceduru bez problémů. "Měl jsem trochu očekávání, jaké to asi bude, ale proběhlo to úplně v pohodě. Nijak to nebolelo, cítím se úplně normálně, takže není důvod, abych nepřišel příště. A chtěl bych tímto pozvat i fanoušky, aby sem přišli a darovali krev. Je to pro dobrou věc a vůbec nic na tom není," vzkázal Zbrojovákům Radek Buchta.

Fotogalerie k prohlédnutí.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...