Brňané si volno opepří utkáním s Ružomberokem

Brňané si volno opepří utkáním s Ružomberokem

V reprezentační pauze čeká na Brňany opět jeden přípravný zápas. Tentokrát se utkají se slovenským prvoligovým celkem MFK Ružomberok. Zápas s vítězem Corgoň ligy z roku 2006 je na programu zítra (12.10.), oproti původnímu plánu začne již ve 14:30 v Trenčianských Stankovcích.

Původně se mělo hrát v Beluši u Púchova, ale nakonec došlo k přesunu. Pro hráče Zbrojovky to znamená, že je čeká o něco kratší cesta k utkání a lepší trávník.

Trenér Čuhel hodlá pro utkání využít členy širšího kádru. "Dáme prostor těm, kteří nehrají v zápasech tolik, abychom si je otestovali v zápasovém zatížení. Šanci dostanou i někteří hráči juniorky, která teď hraje výborně," komentuje.

K samotnému utkání naopak neodcestují hráči, kteří mají různé zdravotní trable. "Pavel Zavadil s Libercem střídal, ten s námi určitě nepojede, regeneruje. Menší virózu prodělávají Škoda s Mezlíkem a individuálně se připravuje Král," jmenuje Čuhel vesměs hráče, kteří v posledních zápasech vesměs nastupovali a teď využijí reprezentační pauzu k doléčení šrámů.

Zraněný nadále zůstává Lamine Fall, dlouhodobě mimo hru je Petr Švancara. "Naopak Josef Kaufman už je fit, ale tento týden nám ještě doktor zápasové zatížení nedoporučil. David Pašek už naskočil k utkání s Libercem a je tedy připraven," poznamenává ještě Čuhel k marodce týmu.

Něco málo k soupeři

V Ružomberoku má fotbal dlouhou tradici od začátku minulého století, ovšem největší úspěch přišel relativně nedávno. Místní klub ovládl pod vedením Františka Komňackého v roce 2006 ligu i pohár. Následně v Lize mistrů vyřadil ( i díky trefě současného hráče Liberce Nezmara) Djurgaarden, ale pak ztroskotal na CSKA Moskva a následně vypadl i z Poháru UEFA.

V klubu v minulosti působili kromě zmíněného Nezmara například Marek Sapara, v Brně známý Marián Had či reprezentační gólman Mucha. V dřívějších dobách zaregistrujeme v dresu Ružomberoku i reprezentanta Československa Hýravého a ještě dále v minulosti dokonce jméno z nejslavnějších - Jozefa Vengloše.

Aktuálně se nejbližšímu soupeři Brna příliš nedaří, po loňském šestém místě je ve dvanáctičlenné lize desátý a na výhru v lize čeká od 11. srpna. V mužstvu působí (a aktuálně chytá na postu jedničky) český gólman Lukáš Zich, známý z Bohemians 1905. V útoku si bude muset Zbrojovka dát pozor na Mulumbu Calvina Mukendiho z Konga.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...