Utkání s Ostravou mají vždycky náboj, vyhlíží Čuhel další ligovou bitvu

Utkání s Ostravou mají vždycky náboj, vyhlíží Čuhel další ligovou bitvu

Po pauze je čas vrhnout všechny síly opět do boje. Na Zbrojovku čeká prestižní bitva na hřišti ostravského Baníku. Ten se sice krčí momentálně na poslední příčce, ale s vyprázdněnou marodkou se rozhodně nehodlá vzdát předem.

To si dobře uvědomuje i trenér Zbrojovky Petr Čuhel. "V řadě zápasů Baník vedl, ale náskok neudržel. Navíc už v posledním přátelském utkání hráli Svěrkoš či Vomáčka, do duelu s námi tedy půjdou silnější. Pro nás se tím ovšem nic nemění, cíl je stále stejný - uspět," komentuje nadcházející zápas.

Recept na úspěch je totožný s tím, který představuje kouč Zbrojovky týden co týden od začátku ligy. "Maximální koncentrace, bojovnost, týmová hra. Chceme podat dobrý výkon a bodovat," potvrzuje Čuhel.

Ten může být spokojený s tím, že i marodka Brna se pozvolna vyprazdňuje. "Stále mimo hru je Lamine Fall, Nekuda a pochopitelně Švancara. V plném tréninku už ovšem je Kaufman, delší dobu Pašek, který už hrál, do pořádku se dal Zavadil, uvidíme u Miroslava Krále," vyjmenovává Čuhel hráče, kteří mají nebo měli co do činění se zdravotními problémy.

Náznak sestavy na zápas už v hlavě má. "Samozřejmě máme ještě dva dny na ladění, řada věcí se může změnit. Stále platí, že finální sestavu se dozví jako první hráči. K dispozici každopádně máme po karetním trestu Škodu, to bude asi jedna z mála změn oproti poslední sestavě," potvrzuje Čuhel, že s vytáhlým útočníkem a střelcem dvou branek nejspíš bude počítat.

Brno čeká pravděpodobně bouřlivá kulisa - na utkání se chystá řada fanoušků, Baník zase vyhlásil akci "1+1", kdy držitel vstupenky může přivést na utkání dalšího fanouška zdarma. "Utkání s Baníkem jsou v dobrém slova smyslu vždy vyhecovaná, mají náboj. Doufám, že to tak bude i tentokrát a cestu do ochozů si najde co nejvíc diváků," přeje si kouč, kterého týden po této bitvě čeká exkurze do Mladé Boleslavi, kde dlouho působil. "Tak daleko ale nemyslím, teď mám v hlavě jen Baník," ujišťuje na závěr.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...