Petr Čuhel: Musíme být aktivní už od začátku utkání!

Petr Čuhel: Musíme být aktivní už od začátku utkání!

Venkovní minisérie Zbrojovky pokračuje již tento pátek (26. října), Brňané se představí na hřišti Mladé Boleslavi. Zvláštní příchuť bude mít tento zápas zejména pro trenéra Petra Čuhela, který zde působil řadu let.

Naposledy to bylo v sezoně 2009/10. "Mám ve městě pochopitelně ještě řadu známých, zažil jsem tu hezké časy, určitý náboj to tedy bude mít. Na druhou stranu my to musíme brát tak, že je před námi prostě a jednoduše další zápas o body," nedělá z návratu na bývalé působiště žádnou vědu.

A zároveň ví, že jeho svěřence čeká těžká bitva. Síla soupeře totiž podle Čuhela neodpovídá postavení v tabulce (Boleslav je dvanáctá). "Ze začátku sezony měli velké problémy s marodkou, to se na nich podepsalo, ale kádr mají kvalitní a silný. Budou chtít zabrat, nastoupí s enormním úsilím, což už jsme u soupeřů zažili v Ostravě nebo v Hradci. My se s tím musíme vyrovnat," je si Čuhel vědom síly soupeře.

Recept na úspěch v hlavě samozřejmě má. "V první řadě nesmíme začít hrát fotbal až po půlhodině hry, jako v Ostravě, kde nás domácí dostali pod tlak. A Mladá Boleslav je sebevědomý tým, mohli by nás potrestat citelněji. Chceme hrát aktivně od začátku a nedat domácím možnost hrát v klidu svou hru," burcuje své svěřence.

Středočeskou marodku jsme už nakousli, dlouhodobě mimo hru je například i reprezentační útočník Chramosta. "Takový hráč by chyběl každému, ale i tak je útočná fáze soupeře silná - Mareš, Nešpor nebo Kulič, který také dlouho marodil, jsou nebezpeční hráči," vyjmenovává brněnský kouč ofenzivní esa soupeře.

Sestava Brňanů zřejmě mnoha změn nedozná. "Pokud ano, tak ze zdravotních důvodů, ne z výkonnostních. Určité problémy má Halaška a rozhodně nenastoupí Král. Ten hrál se sebezapřením, zlobí ho koleno, v současnosti je v péči doktorů a ti zjišťují, co přesně mu je," jmenuje Čuhel hráče, který má na zdravotní trable poslední dobou pořádnou smůlu.

U hráčů bývá zvykem, že pokud jejich tým uspěje proti bývalému zaměstnavateli, dají něco "do placu". V Brně to konkrétně bývá občerstvení. "Pokud uspějeme a budeme bodovat, tak samozřejmě něco připravím," usmívá se kouč Zbrojovky na samý závěr rozhovoru.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...