Josef Kaufman naskočil do hry po dlouhé absenci

Josef Kaufman naskočil do hry po dlouhé absenci

Utkání v Mladé Boleslavi se Brnu výsledkově nepovedlo, jedno pozitivum ale v souvislosti s ním registrujeme. Do sestavy se po takřka dvouměsíční absenci vrátil Josef Kaufman. Na pozici defenzivního záložníka odehrál posledních 26 minut.

Kaufman se zranil 1. září v první půli utkání s Českými Budějovicemi, naštípl si klíční kost. "Bylo to hodně bolestivé, první dny jsem měl nařízený klid, ale ani to nebylo třeba - stejně jsem nemohl vůbec nic dělat," popisuje zkušený zadák své pocity z doby těsně po zranění.

V podobných případech je těžké udržovat se ve formě. "Naštěstí po těch dvou týdnech už jsem mohl začít jezdit na rotopedu a nějak na sobě pracovat. Nejlepší ale samozřejmě bylo, když jsem se mohl zapojit do přípravy s týmem," pochvaluje si Kaufman, že dlouhé martyrium skončilo.

Kaufmanova absence byla o to horší, že mladý kádr Zbrojovky zkušených hráčů tolik nemá. "Ale kluci to zvládli dobře, uhráli dost bodů. Na tribuně je člověk nervózní, přemýšlí nad tím, co by udělal a jak by pomohl. Při zápase je to všechno rychlé a není čas na nějaké zbytečně stresující myšlenky," podotýká k tomu pardubický rodák.

V Mladé Boleslavi jeho přítomnost nakonec body nepřinesla. "Šel jsem na hřiště s pokynem oživit hru a vymyslet i něco dopředu, dostal jsem se dokonce do šance, ale bohužel ji neproměnil. Spokojený s výsledkem pochopitelně být nemůžu, chtěli jsme tu bodovat, ale na druhou stranu jsem rád, že už můžu zase hrát, to je jasné," neskrývá Kaufman "dvojakost" pocitů čerstvě po utkání.

Hrát na štítu mu prý problém nedělalo. "Já začínal jako útočník a pak se plynule propracoval až dozadu. Ozkoušel jsem si všechno a nedělá mi problém hrát kdekoliv," nebyl nijak zaskočen tím, že nenastoupil na obvyklém místě stopera.

V Brně už si dle svých slov zvykl. "Jsem tu spokojený, užívám si život v Brně," komentuje to hráč, který už si vyzkoušel i norskou ligu. "Fotbal tam lidé berou jako zábavu, hra je rychlá, má vysoké tempo i nasazení. Stabilně chodí dost diváků a nedělají z toho takovou vědu, jako kolikrát u nás," přibližuje svůj pohled na skandinávskou kopanou.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...