Tomáš Brigant byl za výkon proti Znojmu zvolen Hráčem kola Juniorské ligy

Tomáš Brigant byl za výkon proti Znojmu zvolen Hráčem kola Juniorské ligy

B r n o – Hledat muže utkání nebylo po souboji Zbrojovky a Znojma příliš těžké. Tomáš Brigant měl prsty ve třech gólech ze čtyř – dva dal sám a na jeden nahrál. I díky tomu získal nakonec ocenění pro Hráče kola Juniorské ligy.

Tomáš přišel do Zbrojovky na začátku jara 2014 – v úvodu hrával právě za juniorku, postupně se probojoval do prvního mužstva, v jehož dresu dokázal i jednou skórovat, a to proti Plzni. Letos zatím na větší šanci čeká, naskočil do čtyř utkání a dohromady nastřádal 80 minut.

Tomáši, je pro tebe ocenění překvapivé, nebo se to tak trochu dalo čekat? Dva góly, k tomu nahrávka – slušný výkon.
Netušil jsem, že bych tu cenu mohl dostat, ale jsem pochopitelně rád. Nejdůležitější je, že se povedlo vyhrát týmu. Juniorka neměla dobrou sérii, prohrála třikrát za sebou a proti Znojmu jsme to zlomili, výhra už byla potřeba.

Ani Znojmo nešlo do zápasu v dobré výsledkové pohodě. Zaobírali jste se tím?
Vůbec ne. Znojmo jsme před utkáním nijak neřešili, mluvili jsme hlavně o tom, jak musíme hrát my. I trenér nás nabádal, co a jak máme na hřišti dělat, což se nám povedlo naplnit. Hráli jsme svou hru a soupeř se v podstatě do ničeho nedostal.

Ty ses nachomýtl ke třem gólům, takže s osobním výkonem asi můžeš být spokojený?
Hrálo se nám dobře jako celku. Já byl v první půli spíše na kraji útoku, ve druhé pak pod hrotem. Za góly jsem rád, byly dost podobné. Celkově nám to sedlo.

Kdy ses dozvěděl, že za juniorku nastoupíš?
Většinou se to dozvídáme po utkání áčka. Už z toho je patrné, kdo bude hrát – většinou ti, kteří se na hřiště nedostanou, případně jen na pár minut. Trenéři se pak domluví, sladí požadavky a dají nám vědět.

Je pro tebe rozdíl, když nastoupíš za juniorku nebo za třetiligovou Líšeň?
Jako důležité vnímám hlavně to, že můžu hrát. Zápasové zatížení je přece jen jiné, než když člověk jen trénuje. Třetí liga je ale důraznější, člověka prověří víc.

Pro tebe je teď program o to nabitější, že ve volných týdnech válčíš za repre U21. Jaký byl poslední sraz?
Chtěli jsme odčinit prohru v Bělorusku a získat šest bodů, což se nám povedlo. Já se do hry nedostal, což je odrazem toho, že moc nehraju ani v klubu. Ale kamarád a spoluhráč Maťo Chrien hrál a proti Nizozemsku dal dokonce gól. Nizozemci mě trochu zklamali, čekal jsem od nich asi víc, ale zápas se nám povedl a k ničemu jsme je moc nepouštěli. Uvidíme, co přinese listopadová odveta. Na srazy se vždycky těším, máme dobrý kolektiv a cítím se tam dobře.

Na druhou stranu, přicházíš tím o možnost zajet si třeba za rodinou.
To ano. Většinou spíš oni jezdí za mnou, když někde hrajeme. Jakmile se odehraje liga, sedneme s Maťem do auta a jedeme na sraz, který trvá většinou zase až do ligy. Je to náročné, ale nevadí nám to.

Zmínili jsme áčko. Na Bohemce jsi naskočil na pár minut, jaký to byl z tvého pohledu zápas?
Hodně bojovný, to se ale čekalo. Moc jsem toho už na hřišti nestihl, spíše jsme se bránili, konec ale přišel rychle. Bod je podle mého spravedlivý, je ale škoda, že se nám nepovedlo vedení udržet.

Díky a ať se daří!

další články

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić

D R N O V I C E - Povzbuzeni domácí výhrou nad Jihlavou, zajížděli Zbrojováci k dalšímu utkání...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....