Milan Jurdík se v brněnském dresu poprvé gólově prosadil

Milan Jurdík se v brněnském dresu poprvé gólově prosadil

Milan Jurdík se dočkal první branky v brněnském dresu, ba dokonce dvou branek. Vsítil je v utkání brněnské juniorky na hřišti Táborska, kde Brno zvítězilo 5:0.

Jak by své premiérové trefy popsal? "V prvním případě jsem šel sám na branku a stačilo jen gólmana obstřelit. Ten druhý gól byl obdobný, také jsem se ocitl sám před brankářem a musel jsem míč jen poslat podél něj do branky. Nic složitého to nebylo," popisuje skromně v listopadu jednadvacetiletý útočník.

Jeho gól číslo jedna tým nastartoval, padl na sklonku první půle a byl hodně důležitý, zatímco druhá trefa přišla už za rozhodnutého stavu. Jurdík z obou branek nedělá velkou vědu, ani co se týče případné nominace pro utkání "áčka". "Tohle neřeším, to je otázka spíše na trenéra, jakou udělá sestavu," nesnaží se dumat nad tím, zda nastoupí i proti Dukle.

První góly v týmu jsou většinou příčinou toho, že je třeba zaplatit jistou sumu klubové kase. Jak je tomu v případě branek, vstřelených v dresu juniorky? "Už mi kluci říkali, že něco asi bude, počítám s tím," objasňuje se smíchem Jurdík, že i po něm pokladník Švancara bude vyžadovat platbu.

Zajímavostí u tohoto hráče je, že má sice českou národnost, ale narodil se na Slovensku, konkrétně v Povážské Bystrici. "Rok jsme tam žili a až pak jsme se přestěhovali sem," vzpomíná. Stihli to tedy těsně před rozpadem federace.

V Brně si dle svých slov bez problémů zvykl. "S kluky vycházíme v pohodě, nemám si na co stěžovat, naopak. Teď už si jen zbývá přát, aby tam padly i další branky," přeje si jeden ze strůjců včerejší výhry juniorky.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...