Kluci chtějí vyhrát každý zápas, pochvaluje si kouč juniorky Grmela

Kluci chtějí vyhrát každý zápas, pochvaluje si kouč juniorky Grmela

Gól nedostali ve třech posledních zápasech, prohráli poprvé a naposledy v srpnu, ligu vedou o šest bodů. Brněnští junioři zatím nepolevili a jejich trenér Ludevít Grmela tak může i nadále být spokojený.

Naposledy se mohl radovat z výhry 5:0 na hřišti Táborska. "Ale pozor, nejednalo se o tak jednoznačný zápas, jak napovídá výsledek. Soupeř je sice předposlední, ale to je často ošidné. Měl šance a v první půli to bylo vyrovnané, zachránilo nás břevno," připomíná Grmela, že výsledek může klamat.

"Nehrál nám tolik střed hřiště, nebyli jsme tam kompaktní, čehož soupeř využíval, jeho dva útočníci dělali stoperům problémy. Naštěstí pak po Přerovského přihrávce za obranu skóroval Jurdík a pískl se konec půle, což nám samozřejmě pomohlo," pokračoval kouč v hodnocení utkání.

Ve druhé půli se obraz hry přece jen změnil. Co bylo příčinou? "Pro zranění odstoupil Janoščin, kterého vystřídal Farmačka. Trošku jsme tím zamíchali, Michna se stáhl do obrany a Farmačka se posunul do středu pole. Hrál po zranění, ale hru neskutečně oživil, dal jí myšlenku," pochvaloval si Grmela výkon navrátilce do sestavy.

Dařilo se útočníkům, padaly branky. "Milan Jurdík hrál svůj zatím nejlepší zápas, Traore se trefil také dvakrát, Stehlík jednou, další šance kluci neproměnili. Hráli jsme kombinačně, soupeře mi ve druhé půli bylo až líto, protože si to úplně nezasloužil," vysekl Táborsku ještě jednou poklonu za aktivní hru.

Hrálo se nakonec místo v Sezimově Ústí na "umělce" v Táboře. "Měli na svém stadionu nějaké problémy s elektřinou, tak to přesunuli do Tábora. Je to evidentně nově postavené, pěkné a útulné, takže i vzhledem k počasí to nebyla změna, která by nám nějak vadila," komentuje Grmela změnu hřiště, která se udála na poslední chvíli.

Po utkání si může nadále pochvalovat myšlení a psychiku svěřenců. "Naučili se, že mohou porazit každého. Do zápasu s kýmkoliv jdou s tím, že chtějí vyhrát. Prohra může přijít, to se stane, ale pozitivní a vítězné myšlení a zdravé sebevědomí, to jsou důležité věci a hráčům často chybí. V další kariéře jim to, že se naučí vyhrávat, určitě pomůže," je přesvědčen trenér lídrů soutěže. "Bylo to vidět i včera, po půli to bylo o gól, soupeř nám zatápěl, ale v kabině nebyla žádná panika, kluci si prostě a jednoduše věřili, že to dotáhnou," pokračoval.

Do konce podzimu zbývají tři kola, s jakým cílem do nich brněnská juniorka jde? "Stále platí, že chceme uspět. Hrajeme se Spartou, v Teplicích a s Jabloncem, což jsou všechno silní a nevyzpytatelní soupeři, zejména v této kategorii, kdy je sestava každý týden jiná," upřesňuje Grmela zbývající podzimní program.

Utkání se Spartou bude určitě atraktivní. "Bohužel se hraje brzy, takže pro diváky to je neschůdný termín. Být to v létě, hrálo by se od pěti a lidi by došli, takto asi přijdou jen skalní a příbuzní hráčů," lituje Grmela toho, že po změně času a příchodu podzimních plískanic není juniorská soutěž pro diváky až tak dosažitelná.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...