Trenér Habanec hodnotí první přípravné utkání

Trenér Habanec hodnotí první přípravné utkání

B r n o - Trenér Habanec má za sebou první utkání na lavičce Zbrojovky. V sobotní podvečer jeho svěřenci zdolali třetiligové Blansko 3:0, čímž zakončili úvodní týden přípravy.

Nováček MSFL neprodal kůži lacino, zejména v první půli měl dobré šance. "Máme za sebou první blok, během kterého jsme měli dva či tři tréninky denně, i proto jsem v této fázi nechtěl těžšího soupeře. Cílem bylo prostřídat pokud možno všechny hráče, což se podařilo. Zápas nám ukázal jednou jasnou a důležitou věc - mužstvo má zažitou určitou přechodovou fázi. Nechci říkat nic proti výsledkům mužstva v minulé sezoně, ale rád bych tomu vtiskl více fotbalovosti," řekl krátce po utkání Habanec.

"Nejde o jednotlivce, ale o systém. Chtěl bych, abychom byli na míči odvážnější, nezbavovali se ho tak rychle. Aby nebylo první myšlenkou hrát zpátky, nýbrž dopředu. Bude to dlouhý a složitý proces, ale máme to takhle nastavené. Možná to bude ze začátku skřípat, ale neutečeme od cíle, kterým je hrát fotbal," slíbil Habanec. "Z naší přechodové fáze dnes v první půli vyplývalo i to, že jsme v podstatě jednou vystřelili na bránu a dali gól, zatímco soupeř měl několik tutovek," zmínil.

Realizační tým nasadil do utkání dvě jedenáctky, v té první se objevil i testovaný Lukáš Stratil. "Dal gól, dostane další prostor, stejně jako ostatní hráči. Ještě dnes nás čekají dvě rychlá jednání a věříme, že se na kondičním soustředění objeví další hráči," naznačil Habanec, konkrétní ovšem být nemohl. "V pondělí bude jasněji. Týdenní stáž skončila Djordjićovi, který by se měl nejprve vykopat někde ve druhé lize, podobně jako v minulé sezoně třeba Kuba Přichystal a Tomáš Weber."

Na pondělním ranním srazu před odjezdem do Uherského Brodu už každopádně bude i Jan Polák. Na soustředění Zbrojováky opět čekají dva až tři tréninky denně, zpět do Brna se vrátí v sobotu. Další přípravné utkání je na programu 6. července, utkáme se s Jihlavou.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...