Habanec po remíze v Boleslavi: Pro trenéry to byla trochu kovbojka

Habanec po remíze v Boleslavi: Pro trenéry to byla trochu kovbojka

B r n o - Zbrojovka na hřišti Mladé Boleslavi napodobila scénář z domácího utkání proti Spartě. Vedla, srovnala na 2:2 a v nastavení odpověděla i na třetí branku soupeře. Výsledkem je cenný bod z trávníku prvního mužstva tabulky.

Trenér Zbrojovky Habanec byl po utkání pochopitelně o fous spokojenější, než domácí lodivod Kalvoda. Brňané díky nezměrné bojovnosti znovu vydřeli bod. "Pro nezaujatého fanouška to muselo být bezesporu zajímavé utkání, pro nás trenéry to byla trochu kovbojka. S bodem jsem spokojený a věřím, že je zasloužený, přestože domácí dominovali na míči," hodnotil na pozápasové tiskovce.

Průběh utkání byl opravdu místy infarktový, s takřka už nezbytným grandiózním finále v nastavení. "Hodlali jsme hrát spíše z brejků, jedním z úkolů bylo hlídat Marka Matějovského, který má znamenitou rozehrávku. Trochu jsme experimentovali, zhostil se toho nakonec Matúš Lacko a svou roli zvládl. Z brejku jsme vsítili vedoucí gól, po celý zápas jsme ovšem měli problémy s bráněním standardních situací, z nichž jsme dostali tři branky. Vyrovnání v závěru bylo vyústěním toho, že jsme tu chtěli alespoň bod. V tomto utkání jsme s trochou nadsázky neměli co ztratit, v dalších zápasech ale nesmíme ztratit fanoušky, potřebujeme tudíž vyhrát s Jihlavou a dostat se do klidného bodového pásma," vzhlíží Habanec k nadcházejícím duelům.

K oněm prožluklým standardkám se kouč ještě vrátil konkrétněji. "U první branky se jednalo o celkovou chybu v rozestavení, odražený míč a volný hráč na šestnáctce. Při druhé brance byla chyba v nehlídaném hráči. U třetího gólu bych nemluvil o hrubce, tečovaný míč ve zdi zapadl do brány, to se ve fotbale stává. Na druhou stranu jsme po většinu utkání soupeře zlobili, což vyústilo v bod."

Ještě před utkáním musel kouč Habanec čarovat se sestavou. Kromě dlouhodoběji zraněných chyběli v nominaci i Buchta a Jovanović, v den utkání ze základní jedenáctky vypadl nemocný Vraštil - znovu do obrany tak musel kapitán Polák. Hodně práce vpředu odvedli Řezníček se Škodou, podruhé za sebou venku oba skórovali. "Daří se jim nejen střelecky, předeslat bych chtěl hlavně to, jak pracují pro tým. Myslím, že dlouho nikdo neviděl Jakuba takhle skvěle pracovat i v obraně, podobně si tam své odvedl i Michal Škoda. Zároveň jsou oba hodně vidět směrem nahoru," liboval si kouč.

Ten v závěru utkání zvedl dvojím střídáním výškový průměr mužstva, což nakonec vyústilo ve vyrovnání. "Kalkulovali jsme s tím, že může v závěru nastat situace, kdy budou potřeba důraznější hráči. Nakonec se to podařilo," zakončil.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...