VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Karvinou

VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Karvinou

B r n o - Zbrojovka v sobotu zakončí kalendářní rok 2016. Zápas s Karvinou spadá do druhé poloviny soutěže, úvodní jarní kolo se tradičně předehrává ještě na podzim. A je zřejmé, že pro Brno duel nese opravdu silný punc důležitosti.

Pohled na tabulku hovoří jasně. Karviná je sedmá, má dvacet bodů. Zbrojovka je čtrnáctá se čtrnácti body. "Víme dobře, že bodů máme málo, proto je ten zápas pro nás důležitý a chceme ho zvládnout. Očekáváme, že to bude s ohledem na počasí a možná i terén spíše bojovný zápas, bojovnost bude převládat nad fotbalovostí. Obecně to pro poslední podzimní zápasy platí, i když proti sobě hrají, co se jmen týče, kvalitní soupeři. I proto máme pro zápas celkem jednoduché pokyny," hovořil o utkání kouč Habanec.

Zbrojovce se na podzim podařilo zvítězit jen dvakrát, tříbodový vstup do druhé poloviny soutěže by byl vítanou vzpruhou. "Jsme si vědomi toho, že situace není optimální. Budu rád, když se každý jedinec bude podílet na burcování nejen v kabině, ale i na hřišti. Jsme připraveni na to, abychom Karvinou porazili, to je jednoznačný cíl pro tento zápas. Ty body nutně potřebujeme," zopakoval kouč.

Polák do hry nezasáhne

Karviná, na jejímž hřišti Brňané v srpnu remizovali 1:1, má situaci o poznání komfortnější. "Mají dvacet bodů, což je dostačující pro takový ten podzimní klid, navíc zvládli ve středu pohár. To je žene za vyššími cíli, prémiemi před svátky a tak. Jejich výsledky jsou možná trochu nad očekávání, ale mají velice dobrý tým, co se týče disciplíny a zodpovědnosti," řekl Habanec k soupeři.

Z možností, jak poskládat sestavu, trenérovi vypadlo jedno jméno. "Honza Polák má lehce natržený sval, je tam prosáklina a je prakticky nemožné, aby nastoupil. S přípravou začne na jejím startu v lednu. Dlouhodobě nadále scházejí Litsingi s Jovanovićem, jinak jsme kompletní. Co se týče Pavla Zavadila, jeho minutáž může být podobná jako posledně. Pokud bude nachystaný na dalších pár minut navíc, jenom dobře, ale zatím to není na nějaký delší časový úsek, než je půlhodina," zmínil Habanec stav kádru.

Polákova absence znamená zejména výpadek zkušeného vůdce a kapitána. "V kádru ale máme jiné zkušené hráče. Počínaje brankářem Melichárkem, přes Kijanskase, který se neustále posouvá v komunikaci, až po Škodu s Řezníčkem."

Nechci uhýbat ze své strategie

Některé dotazy směřovaly také na jarní část, která bude pro Zbrojovku složitější, než se před sezonou možná čekalo. "Nechci uhýbat ze své strategie a koncepce, shánět třeba hráče, kteří budou odkopávat míče na tribunu. Jsme kousek od patnáctého místa, ale jsem přesvědčen, že Zbrojovka o záchranu hrát nebude. Co se posílení týče, nějakou strategii v hlavě máme. Bude záležet na tom, jaké odhodlání budou mít pro klub stávající hráči a jak do toho zapadnou ti, co budou v hledáčku," odpovídal Habanec.

Aktuálně ale o zimě nepřemýšlí. "Snažím se maximálně soustředit na sobotu na 15 hodin. To je jediný cíl, personální otázky teď neřeším, nechci si tím obsahově zaneprázdnit hlavu. Jinak s majitelem sedíme každé dva, tři dny, což se mi moc líbí. Řešíme mnoho témat - nejen hráče, ale i další věci, týkající se klubu jako takového," pokračoval kouč.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...