Trenér Habanec po utkání s Tiraspolem

Trenér Habanec po utkání s Tiraspolem

B e l e k - Zbrojováci zvládli závěrečné utkání na soustředění, v generálce na ligu porazili moldavský Tiraspol 1:0. Trenér Habanec tak měl po utkání důvody k úsměvu.

Zbrojovka kromě premiérové výhry v Turecku také poprvé v zimní přípravě udržela nulu. "Jedním z cílů zápasu bylo odehrát jej nadstandardně v defenzivě, což se konečně podařilo. Co se týče ofenzivní části, byli jsme aktivnější než soupeř, nicméně některé akce byly nedotažené, místy nám chyběla lehkost. Možná jsme byli i trošku svázaní určitou touhou vyhrát, což bylo důležité pro psychiku mužstva. Teď je před námi jednoznačný úkol - nepřecenit toto utkání a pokračovat v nastolené cestě," odmítal kouč Habanec po utkání přehnanou euforii.

Výkon Zbrojovky v utkání postupně gradoval a vrcholil v závěru, kdy šance střídala šanci. "Po neuznané a podle všeho regulérní brance z osmé minuty jsme nadále drželi nadstandardní organizaci hry, od gólmana přes zkušené hráče. Ale budu nadále opakovat, že jakmile dojde od jednotlivce k určitému uspokojení, okamžitě stojím na špičkách," opakoval trenér, že by jeho svěřenci po vítězné generálce neměli usnout na vavřínech.

Stínem utkání bylo nucené odstoupení stopera Petra Pavlíka z úvodu druhé půle. "To nás trochu znepokojuje, přesnější informace budeme mít po návratu domů," naznačil kouč, že na přesnou diagnózu je ještě brzy. "Základní sestava ještě není jednoznačně daná. V pauze jsme provedli několik změn směrem ven i dovnitř, ještě nejsme sehraní v tom smyslu, jaký bychom si představovali," naznačil Habanec, že tým ještě čeká spousta práce.

Dneškem tedy skončil zápasový kolotoč zimní přípravy, zítra se Brňané vrací domů a po nedělním volnu se vrhnou do posledního týdne před ligou. Habanec se prozatím do bilancování zimního přípravného období pouštět nechce. "Přípravu vždycky hodnotím minimálně po třetím kole," potvrdil.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...