Zavadil před ligou: Už se nemůžu dočkat, až to vypukne

Zavadil před ligou: Už se nemůžu dočkat, až to vypukne

B r n o - Pavel Zavadil odehrál v zimní přípravě během pěti zápasů 215 minut, proti Opavě se gólově prosadil. Podle svých slov se cítí naprosto v pořádku a nemůže se dočkat startu ligového jara. Vše zkrátka nasvědčuje tomu, že kapitán je zpátky v plné síle!

Pavle, soustředění je za námi, jak jej hodnotíš?
Z mého pohledu splnilo účel. Měli jsme špičkový servis, trénovali na dobrém hřišti a odehráli tři těžké a zajímavé zápasy s kvalitními a neokoukanými soupeři. To nám hodně dalo. Věřím, že jsme dobře nachystaní.

Který ze zápasů byl podle tebe ze strany Zbrojovky nejlepší?
Všechny zápasy byly těžké, nejkvalitnějším soupeřem byl asi hned ten první, Těrek Groznyj. To byl opravdu silný celek, proti kterému jsme zahráli slušně první poločas. Celkově jsme nejlépe zvládli ten poslední zápas, i co se týče výsledku. Nesmíme to nějak přeceňovat, ale pro naše sebevědomí to byla vzpruha. Myslím, že to byl dobrý fotbal, soupeř taky chtěl hrát. Neinkasovali jsme a naopak si vytvořili více šancí, neuznali nám jeden gól po standardce, pak se krásně trefil Škoďák. Zaslouženě jsme vyhráli, byla to dobrá tečka za soustředěním.

Jedním z cílů soustředění bývá i stmelení party, zadařilo se?
Noví borci zapadli velmi dobře, jsou to nejen dobří hráči, ale i charakterově výborní kluci. Nějaké utužení proběhlo ještě před soustředěním, kdy jsme udělali zápisné. Probrali jsme spoustu věcí. Tady ve Zbrojovce nepamatuju, že by se někdy tým dělil na skupinky, všichni spolu vychází dobře - mladí, starší i střední generace. Právě proto se do týmu vybírají charakterově dobří hráči, což je taky pozitivum.

Pro letošek došlo i ke změně hotelu, vyhovovalo ti to?
Myslím, že servis a hotel celkově byl lepší a kvalitnější. Zázemí bylo fajn, měli jsme víc možností na regeneraci, nejdůležitější ale byla blízkost hřiště. Nemuseli jsme nikam daleko dojíždět, minule to kolikrát bylo třeba dvacet minut tam a dvacet zpátky, to vše dvakrát denně. To beru jako velké pozitivum. Tráva byla dobrá, na to se taky všichni těšili, po té dlouhé zimě.

Volný čas na soustředění tráví hráči různě, jak to bylo v tvém případě?
Jelikož jsem byl celkem unavený, snažil jsem se co nejvíc odpočívat. Mezi tréninky jsem si po obědě lehnul a na chvilku se vyspal. Večer jsem zavolal domů, rodině, pročetl si třeba zprávy, případně se podíval na fotbal. Zkrátka jsem to trávil relaxačně, abych neplýtval energií (úsměv).

Co se spolubydlícího týče, tam asi bylo jasno hned, že?
Jo, od doby, co Dušan Melichárek přišel do Brna, bydlíme spolu (úsměv). Někteří už ty dvojičky mají zažité, a ti noví, co přišli, se seznámili rychle. Tohle bylo taky v pohodě.

Během zimy jsi nakonec naskočil do pěti zápasů, což je možná víc, než se čekalo.
Já jsem hlavně rád už za ten měsíc, který jsem stihl odtrénovat ještě na podzim. A aspoň na chvilku jsem stihl naskočit do dvou zápasů. To mi neskutečně pomohlo. Přes zimu jsem se snažil posilovat, aby koleno bylo nachystané. Jsem rád, že jsem tu přípravu zvládl bez nějakých zvláštních úlev, i když umělka pro mě byla celkem náročná. Koleno jsem ze začátku musel kontrolovat a dávat pozor, hrozně jsem se těšil na normální přírodní trávu. Věřím, že teď už bude počasí lepší, mám zprávy, že bychom se měli už v týdnu dostat i na hlavní hřiště, abychom byli co nejlépe nachystaní.

Jak se aktuálně po zdravotní stránce cítíš?
Musím to zaklepat, ale absolutně mě to nelimituje. Už jak jsem přijel do Turecka, nemusel jsem si ani dávat pozor, omezovat se. Ani v hlavě není žádná myšlenka, žádný blok. Věřím, že je to v pořádku.

Nebojíš se tedy ani toho, že ligu zahajujete zrovna v Teplicích, kde k onomu zranění došlo?
Vůbec ne. Jasně, vím o tom, že se to stalo zrovna tam, ale nebojím se toho. Náhodou to takhle vyšlo, ale já se tam těším, už se nemůžu dočkat, až to všechno vypukne a bude se zase hrát o body.

Jednou z tvých předností jsou i standardky. Může hráč po tak dlouhé pauze ztratit něco ze svých dovedností v této disciplíně? Gól z přímáku proti Opavě by naznačoval, že ne.
Zatím necítím, že by byl v tomto směru problém. Třeba co se týče té Opavy, tam jsem si hned určil, kam a jak to chci kopnout. Přece jen to byla dobrá pozice, takřka ideální. Byl jsem rád, že je z toho gól, ale víc bych si přál gól v mistrovském utkání. A úplně nejdůležitější je, abychom začali vyhrávat a dělat body. Musíme se dostat do klidnější situace, abychom mohli pokračovat v dalším budování.

Díky za rozhovor a ať se daří!

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....