Habanec po Liberci: Zasloužená výhra, ale nesmíme usnout na vavřínech

Habanec po Liberci: Zasloužená výhra, ale nesmíme usnout na vavřínech

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky v sobotu vybojovali cenné vítězství, Liberec zdolali 1:0. Spokojený tak kromě fanoušků a hráčů mohl být i trenér Habanec. Jak zápas viděl?

"Řekl bych, že naše výhra byla celkem zasloužená. Byli jsme lepším týmem, co se týče statistik - šancí, rohů, střel, držení míče. Snad až na posledních deset minut. Věděli jsme, že hrát z nějakého bloku by bylo špatně, že chceme hrát nátlakový fotbal a prosazovat se po křídlech. Byli jsme odměnění brankou a jsem moc rád, že přišla, protože spodek tabulky je hodně natěsno," netajil na pozápasové tiskovce úlevu.

Tabulku ještě více zamotala včerejší výhra Jihlavy nad Hradcem Králové. "I proto bylo na hřišti tolik zkušených hráčů. Zápas jsme zvládli, získali konečně tři body, ale nesmíme usnout na vavřínech. Čekají nás nyní tři zápasy, ve kterých máme za cíl bodovat," připomněl kouč, že před reprezentační pauzou touží ještě rozšířit bodové konto.

Klíčem k utkání byla 80. minuta - Zavadilův centr usměrnil Pavlík na Řezníčka a ten hlavou rozhodl. "Bylo to takhle myšleno a provedeno, šlo o nacvičený signál. Jen ho teď asi budeme muset změnit," pousmál se kouč, který i o přestávce usměrňoval tým, co se týče taktiky.

Dohrát se to dalo lépe

"V některých momentech po autových vhazováních jsme byli bez zajištění, z toho vyplynula jedna šance Liberce. Museli jsme si to znovu ukázat na tabuli, aby se to neopakovalo. To se nám dlouho dařilo, po gólu na 1:0 už to pak bylo jen o tom, jestli přidáme z brejku další gól, nebo se stane něco, co jsme nechtěli přivolat - a co se naštěstí nestalo. Ty šance jsme mohli řešit klidněji, dohrát se to dalo lépe, ale tři body jsou doma."

Domácí lodivod byl také tázán na střídání Michala Škody. "Musíme brát v potaz, že kolem jeho jména byl opravdu velký šrumec. Před utkáním jsem s ním měl debatu, ptal se, jestli je nachystán. Řekl, že je. Odvedl průměrný výkon, kdyby se mu povedla střela, bylo by to lepší. Chtěli jsme trochu posílit důraz v útočné fázi, proto šel na hřiště Borys Tashchy," vysvětloval.

Sám Michal ze střídání nebyl nadšený, což kouč komentoval následovně: "Bylo by asi špatné, kdyby hráč v průběhu utkání střídat chtěl, pokud se jedná o hledisko výkonu. Má na to svůj názor, ale střídání je na mě a ne na hráčích. Potřebovali jsme zvýšit důraz, to se povedlo. Teď bude potřeba s Michalem dále pracovat na psychice. Na jaře zůstává v Brně a jeho cílem musí být prodat se svými výkony v létě. Co se týče kádru, máme možností výrazně víc, než na podzim," dodal Habanec.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...