VIDEO: Je to strašná úleva, libuje si autor vítězné trefy Řezníček

VIDEO: Je to strašná úleva, libuje si autor vítězné trefy Řezníček

B r n o - Ta úleva na něm byla hodně patrná. Jakub Řezníček celý zápas proti Liberci dřel, bojoval, pálil z různých pozic. A nakonec byl odměněn - v 80. minutě hlavou vsítil vítězný gól.

Spustil tak euforii tribun i spoluhráčů, ti se postupně seběhli kolem šťastného střelce a dlouho jej nepustili ze svého sevření. "Je to strašná úleva. Po dlouhé době jsme doma vyhráli. Hráli jsme dobře a zasloužili si vyhrát, což se nám povedlo," líčil Řezníček po utkání novinářům. "Nějak takhle jsme to chtěli sehrát a trénovali. Laťák (Martin Latka) má dva metry, ale naštěstí ten míč neměl."

Každý musel uznat, že za svou bojovnost si gól dnes zasloužil. V první půli trefil břevno, šanci měl i po změně stran. "U té první šance mi míč skočil strašně vysoko. Bylo to spíš o smůle, letět balon trochu níž, odrazil se od břevna do brány," popisoval Jakub brilantně zahraný volej, který v krkolomné pozici lépe trefit nejspíš ani nešlo. "Pak ta hlavička... No, nejsem zkrátka rozený hlavičkář," smál se, už dobře naložený. "Napotřetí to tam konečně spadlo, jsem za to rád. Ale vyhráli jsme především jako mančaft, šli jsme za tím a chtěli jsme asi víc, než soupeř. Šlo to vidět. Hráli jsme dobře dopředu i dozadu a výhra byla zasloužená."

V samém závěru mohl Jakub v úniku s druhým Jakubem - Přichystalem - přidat pojistku. "Zasekl jsem míč, ale zadrbalo se mi to pod nohama. Nejsem moc dobrý technik," pokračoval ve veselém duchu dobře naladěný útočník. "Dal jsem to Přichymu, tomu to skočilo, byla to taková holomajzna. Co se dá dělat, i 1:0 se počítá. Ten čas ke konci už vůbec neutíkal."

Výsledkem tedy byla výhra, třetí v sezoně. "Pokud bychom dnes nezískali tři body, byl by bod z Teplic jakoby k ničemu. Nesmíme teď polevit, je potřeba makat dál. Musíme koukat na každý další zápas," burcuje čtyřgólový střelec, který měl výrazný podíl i na gólu v Teplicích.

Celkově působila ofenziva Zbrojovky nebezpečným dojmem. Nejen díky Řezníčkovi, hodně se činil i takový Ashiru. "Předvedl dobrý výkon. Potřebuje balony do běhu, když takový dostane a může valit sprintem za obranu, je nesmírně platný," chválil Řezníček svého spoluhráče.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...