Junioři vyhráli i na Bohemce, rozhodla poslední desetiminutovka

Junioři vyhráli i na Bohemce, rozhodla poslední desetiminutovka

P r a h a - Juniorka Zbrojovky na jaře válí - doposud neprohrála a naplno bodovala potřetí za sebou. Tentokrát zvítězila 3:1 na hřišti Bohemians. O góly se postarali Rybička, Ondra Vintr a Přichystal.

Trenér Zbrojovky Vladimír Michal mohl pro utkání počítat i s Buchtou, Sedlákem, Přichystalem či Rybičkou. V týdnu naopak tým opustil Pavel Sokol, působící do konce sezony ve Znojmě. Specifická je situace Davida Štrombacha, který v zimě odešel také do Znojma, za něž ale podle přestupního řádu nemůže hrát. Během jarní části tak bude David s druholigovým klubem jen trénovat a zápasy odehraje v brněnské juniorce.

Utkání začalo poměrně opatrně, první slovo si vzal muž na jaře nejpovolanější - Petr Rybička. Po akci středem hřiště se dostal ke střele a zacílil přesně k tyči, skóroval tedy prozatím v každém jarním utkání a dohromady zaknihoval šest gólů.

Ve zbytku půle bylo Brno mírně aktivnější, za domácí hrozil Kostka, jehož pokus Veselý zlikvidoval.

Po změně stran Brňané o náskok přišli. Po odvráceném centru přišel druhý pokus a Dominik Kostka ranou bez přípravy srovnal. Odpověď si mohl nachystat Marek Vintr, který hlavou minul pravou tyč.

Zápas se lámal v poslední desetiminutovce. Rybičkův pokus vyrazil Dařina na rohový kop, po němž si do vápna naběhl Ondřej Vintr a svým třetím letošním gólem vrátil Zbrojovce vedení. Pátý celek tabulky již odpověď nenalezl, pojistku Brňanům naopak zajistil po rychlém kontru Jakub Přichystal.

Zbrojovka tedy zvítězila potřetí za sebou a upevnila si druhou pozici v tabulce. Na vedoucí Mladou Boleslav ztrácí dva body, Středočeši svůj zápas se třetí Spartou dohrávají zítra.