Jan Polák před utkáním v Hradci Králové

Jan Polák před utkáním v Hradci Králové

B r n o - Záložník Jan Polák je zatím jednou z jarních stálic Zbrojovky, ve čtyřech odehraných zápasech nechyběl ani minutu. Nedávno šestatřicetiletý hráč nyní vyhlíží utkání v Hradci Králové, rozhovořil se ale třeba také o svých potomcích, kteří už taky válejí za Zbrojovku.

Honzo, jak zatím hodnotíš vstup do jara?
Začátek jsme celkem chytli, ale určitě jsme chtěli a potřebovali vyhrát na Slovácku a doma s Bohemians. V těchto zápasech jsme bohužel převahu nevyužili, byť jsme měli šance. Celkově tedy převažuje mírné zklamání, protože bodové očekávání bylo i vzhledem k naší situaci jiné.

Na druhou stranu je pozitivní, že vás nikdo na jaře výrazně nepřehrál, že?
Asi to souvisí s tím, co bychom chtěli hrát a praktikovat. Trenérův herní styl je takový, snažíme se do toho jít víc fotbalově a herně. Myslím, že nám to celkem sedí. Taky obranná fáze se zvedla, ale teď nás čeká další důležitý zápas. Bude to určitě boj, rozhodnout můžou maličkosti - hodně napoví, kdo eventuálně vstřelí první branku. Potřebovali bychom uspět.

Jak ti sedí spolupráce s Pavlem Zavadilem?
Bez problémů. Domluvíme se, často stačí se jen na sebe podívat, kde kdo stojí. Hlavně nestát moc u sebe, což se nám třeba s Bohemkou někdy přihodilo. Ale drtivou většinu času se doplňujeme dobře.

Tvůj návrat do Brna přinesl i návraty po letech na jednotlivé stadiony. Třeba do Hradce po patnácti letech. Jak tuhle změnu po letech v Německu vnímáš?
Je pravda, že zrovna v Hradci jsem nehrál strašně dlouho. Jen jsem slyšel, že tam na stadionu něco přibylo, na začátku sezony museli chvíli hrát v Boleslavi. Obecně jsou stadiony samozřejmě jiné než venku, což odpovídá ekonomické situaci a zájmu o fotbal, investoři asi nejsou. Fajn stadion je třeba v Plzni - ten se povedlo účelně zrekonstruovat a uzavřít.

Co je pro tebe největším tahákem zbytku jara? Zápas na Spartě, doma s Plzní, nebo konec sezony se Slavií?
Těším se na všechny zápasy, ty velké jsou pochopitelně hodně lákavé. Na konci hrajeme s Plzní a na Slavii, uvidíme, jak to poslední kolo bude vypadat. Je jasné, že Slavia hraje o titul, takže o zápas bude velký zájem. V první řadě ale beru nás, takže prioritou je, abychom v té době už měli klid a nemuseli tam jet s obavou a ve stresu.

Oba synové už taky válejí za Zbrojovku, jak je stíháš sledovat?
Když je čas, tak jezdím. Právě čas je samozřejmě hlavním problémem, protože oba kluci hrávají o víkendech a já taky. Je to někdy složité skloubit, ale když mám čas, snažím se jezdit a kluky sledovat.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...