Další bezbrankový zápas, Zbrojovka veze z Hradce bod

Další bezbrankový zápas, Zbrojovka veze z Hradce bod

Hradec Králové - Zbrojovka má za sebou další remízový zápas. Na hřišti Hradce si znovu dokázala vytvořit velké množství šancí. V těch největších však neuspěli Krejčí, Vraštil, ani Lutonský, a jelikož se neprosadili ani domácí hráči, zrodil se třetí bezgólový výsledek v řadě.

Trenér Svatopluk Habanec udělal po remízovém duelu s Bohemians dvě změny v sestavě. Jakub Šural dostal na pravé obraně přednost před Janem Štohanzlem a Ladislav Krejčí nahradil v záloze vykartované Tashchyho se Škodou.

Brněnský celek nezačal špatně, komplikace však nastala v 19. minutě hry. Ze hry totiž musel odstoupit zraněný Petr Pavlík, místo kterého se na hřiště podíval Lukáš Vraštil. O čtyři minuty později přišla první velká šance Zbrojovky. Po dobré práci Lutonského s Řezníčkem se míč v šestnáctce dostal ke zcela volnému Krejčímu. Ten už byl sám před Ottmarem, domácí gólman si ovšem připsal dobrý zákrok a udržel bezbrankový stav. Za Hradec se dostal po půlhodině hry do dvou zakončení Černý. Jeho prvnímu pokusu zpoza vápna chyběla razance i přesnost, vzápětí netrefil míč na malém vápně ideálně.

Ve 37. minutě zahrávala Zbrojovka roh, situaci ale nevyřešila dobře a nebýt pozorného Melichárka, jenž včas vyběhl z brány a odkopl míč před unikajícím Malinským, mohlo být zaděláno na malér. Skóre se neměnilo ani po poslední velké šanci prvního poločasu, kterou si v jeho samotném závěru opět vytvořila Zbrojovka. Jakub Řezníček využil zaváhání obrany soupeře, dostal se z pravé strany až do vápna, kde posunul míč na Vraštila. Brněnský obránce zakončoval po zemi z první a jeho ráně moc nechybělo, míč olízl pravou tyč Ottmarovy svatyně. Po pětačtyřiceti minutách branka k vidění nebyla, týmy šly do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal poměrně zostra z obou stran. Nejprve to byl opět domácí Černý, ke kterému propadl centr z levé strany, domácí fotbalista ovšem ani napotřetí nezamířil přesně, jeho volej skončil těsně nad. Vzápětí si vypracovala dvě dobré šance Zbrojovka. Nejprve zachránil Hradec Krátký, jenž stačil odkopnout centrovaný míč před Řezníčkem, který by byl v obrovské šanci. Vzápětí to byl opět Řezníček, jenž si podržel obránce na zádech a posunul míč do přečíslení Lutonskému. Hostující záložník si míč zasekl na pravačku, jeho přízemní zakončení ale opět zkrotil dobře chytající Ottmar.

Po necelé hodině hry o sobě zase dali vědět domácí. Nejprve hledal Pázler před bránou Hůlku, který ve skluzu na míč nedosáhl. Vzápětí se do míče z dálky opřel Mudra, jeho projektil však netrefil bránu, nýbrž pouze hlavu maskota stojícího za Melichárkem. Poslední třetina zápasu dlouho žádné větší příležitosti nepřinášela, až mohlo v závěru udeřit na obou stranách. Nejprve využil v 87. minutě volného prostoru Ashiru, jenž vypálil zpoza vápna, Ottmar ale opět stačil zasáhnout. V samotném závěru pak zahrozil i Hradec. Za brněnskou obranu si na dlouhý míč zaběhl Malinský, který mohl sám proti Melichárkovi zápas rozhodnout, míč ovšem poslal mimo. Zbrojovka si tedy potřetí v řadě připsala bezbrankový výsledek, z Hradce veze bod za remízu 0:0.

Tvrďák Pavlík: Když jsem dostal kolenem do hlavy, bylo to horší
20.03.2017 | Martin Lísal

Tvrďák Pavlík: Když jsem dostal kolenem do hlavy, bylo...

B r n o - Ten moment vypadal hodně děsivě - obránce Zbrojovky Petr Pavlík se po čtvrthodině hry...
Jan Polák před utkáním v Hradci Králové
19.03.2017 | Martin Lísal

Jan Polák před utkáním v Hradci Králové

B r n o - Záložník Jan Polák je zatím jednou z jarních stálic Zbrojovky, ve čtyřech odehraných...
Trenér Habanec hodnotí utkání v Hradci Králové
19.03.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání v Hradci Králové

H r a d e c K r á l o v é - Nosným tématem pozápasové tiskové konference bylo dnes v Hradci...