Trenér Habanec hodnotí utkání v Hradci Králové

Trenér Habanec hodnotí utkání v Hradci Králové

H r a d e c K r á l o v é - Nosným tématem pozápasové tiskové konference bylo dnes v Hradci Králové zejména emotivní prohlášení kouče "Votroků" Pilného. Své si k bezbrankové remíze ale řekl i trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec.

Třetí bezgólová remíza v řadě mu mnoho radosti neudělala. "Zápas byl poměrně taktický, s ohledem na důležitost. Soupeři se v úvodu dařil presink, nedostávali jsme se do hry. Postupem doby jsme se trochu oklepali a měli velké šance, ty zůstaly bohužel neproměněny, což nás připravilo o lepší výsledek," zmínil Habanec trvalou bolest Zbrojovky.

Ta inkasovala na jaře jediný gól, na druhé straně ovšem pouze dva vsítila. "V určitých pasážích se dnes hrálo nahoru dolů, ve druhé půle jsme pokračovali v zahazování šancí a některé další akce nedotáhli. Z přemíry snahy někdy chyběla přesnost. Mělo to tempo, mělo to nasazení, ale chyběly tomu góly a mám dojem, že po utkání odcházejí smutní oba trenéři," naznačil kouč, že remíza nevyhovovala nikomu.

"Naše koncovka je samozřejmě tristní, stačí se podívat na to, kolik branek jsme na jaře vstřelili. Chybí nám klid ve finální a předfinální fázi. Do šancí se v každém zápase dostáváme, ale je na pováženou, jak s nimi nakládáme. Na tom musíme zapracovat, změnit to můžeme jen my sami," hovořil Habanec. "Dnešní zápas měl rozhodnout o klidu nebo neklidu a výsledkem je něco mezi. Udělali jsme bod, ale do Hradce jsme jeli pro tři," zakončil kouč.

Stejně jako na Slovácku musel Habanec i tentokrát sáhnout k vynucené změně. Petr Pavlík inkasoval prudký úder míčem a po vystřídání odjel na vyšetření do nemocnice. Ve zbytku duelu se pak na stadion vrátil a měl by být v pořádku. Podrobnosti přineseme v průběhu týdne.

další články

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem
A-tým
20.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e – Sobotní dopolední utkání ve Vyškově nabídlo nakonec dvě branky, po jedné na každé...
Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...