Pohárové čtvrtfinále je tu - Zbrojovka míří do Opavy!

Pohárové čtvrtfinále je tu - Zbrojovka míří do Opavy!

B r n o - O letošní pohárovou trofej MOL Cup usiluje už jen osmička týmů. Jedním z nich je i brněnská Zbrojovka, kterou čeká v neděli od 12:15 čtvrtfinále na hřišti Opavy. Duel přenášejí kamery České televize.

Co se atraktivity zápasu týče, nemůžeme si na los stěžovat. "Zápasy v Opavě měly vždy bouřlivou kulisu, těšíme se na to. Čeká nás mančaft, který bojuje o postup do první ligy a dokázal už vyřadit Plzeň. Natěšenost fanoušků po utkání s Baníkem bude určitě velká a hráči budou chtít navázat na nadstandardní výkon ze zápasu, v němž byli jednoznačně lepší," připomněl kouč Habanec nedávné slezské derby, v němž Opava poměrně smolně podlehla 0:1.



Motivace Zbrojovky je v pohárovém čtvrtfinále jasná. "Budu klást abnormální důraz na to, abychom nic nepodcenili. I proto jedeme již v sobotu, abychom se s ohledem na poměrně brzký termín výkopu vyhli komplikacím. Tým musí být nachystaný a cílem pochopitelně je postup mezi čtyři nejlepší týmy v pohárové soutěži," řekl Habanec. "Pevně doufám, že mančaft za tímto cílem půjde, abychom se pak mohli zase v klidu soustředit na ligový zápas s Duklou. Kluci vědí, kam se můžeme posunout, snad to bude vidět i na hřišti."

Duel se odehraje v reprezentační přestávce, což má svá pro i proti. "Je to takto lepší, než dva týdny čekat na zápas a pak hrát dvakrát během čtyř dní. I s ohledem na regeneraci a trénink, tým si zachová zápasový cyklus," konstatoval Habanec, který na druhou stranu právě vinou reprezentačních akcí přišel o čtveřici Šural, Kijanskas, Krejčí, Růsek. "Někteří další hráči měli či mají lehčí zdravotní trable, ať už to byl Petr Pavlík, nebo někteří další. O sestavě tedy definitivně jasno nemám."

Brňané se s Opavou v poslední době potkávají jen v přípravných duelech. V zimě zvítězili 3:1, v létě 2016 remizovali 2:2. V soutěžních zápasech došlo k poslednímu měření sil v době, kdy se Zbrojovka prokousávala druhou ligou. Doma podlehla 0:1, venku zvítězila 4:1. O soutěž výš se oba kluby potkaly naposledy v sezoně 2004/05, v zápasech vždy zvítězil domácí tým.

Aktuálně je Opava po zmíněné prohře s Baníkem třetí, na postupovou druhou příčku ztrácí čtyři body. Největší osobnostní v kádru soupeře je (nyní bohužel zraněný) Zdeněk Pospěch, brněnští fanoušci jistě znají Dominika Simerského.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...