Gól a nahrávka. Milan Lutonský potvrdil, že na Příbram umí

Gól a nahrávka. Milan Lutonský potvrdil, že na Příbram umí

P ř í b r a m - Milan Lutonský byl v sobotu na hřišti Příbrami jedním z rozdílových hráčů. Jeden gól sám dal, na další přihrál - a přispěl tak k výhře 3:2.

Na ligový gól přitom Milan čekal rok a půl, naposledy skóroval v říjnu roku 2015 - shodou okolností právě v Příbrami. "V hlavě jsem měl, že jsem tu dal naposledy gól. Určitě to ze mně trochu spadlo, přece jen na jaře nastupuju v záloze a tam se góly čekají. Do šancí jsem se dostával, ale neproměňoval je, to mi taky nepřidalo na sebevědomí. Jsem rád, že se zápas povedl nám všem a máme tři body, k čemuž jsem přispěl gólem," vykládal po utkání v mixzóně.

Jeho momenty přišly ve druhé půli. "Při mém gólu jsem dostal nahrávku za obranu od Boryse, jen jsme se na sebe podívali a poslal mi míč. Viděl jsem, že mě Jiránek křižuje a že by bylo těžké jít na pravou stranu. Sekl jsem si míč do středu, nachystal si jej na střelu a soustředil se na to, abych zamířil na zadní tyč a obstřelil gólmana. Povedlo se," popisoval svůj gól.

Za dalších deset minut znovu pláchl obraně a předložil tentokrát míč Řezníčkovi. "Mohli jsme být zase klidnější. V závěru jsme pak ještě inkasovali, ale času už bylo málo. Já už byl na lavičce, takže jsem to prožíval dost, při té poslední standardce jsem měl strach, aby to Příbram nějak neušmudlala. Ale kluci to odbránili dobře a mohli jsme slavit."

Slavili i fanoušci, výhra znamenala definitivní pojistku záchrany. Přitom úvod utkání nasvědčoval hrozivějším scénářům. "Před zápasem jsme věděli, že to bude bojovný zápas a Příbrami jde o vše. Dostali jsme facku v podobě prvního gólu, není nic lehkého v Příbrami prohrávat. Zavoš pak naštěstí odpověděl z identické standardky, dostali jsme se zpátky do hry a ve druhé půli rozhodli," liboval si Lutonský. "V kabině jsme si o pauze ještě něco řekli. Bylo jasné, že pro Příbram bod moc neřeší a otevřou hru, budou nervózní. Chtěli jsme být důslední a pokusit se vyhrát, což se povedlo."

Hbitý záložník, který ve Zbrojovce kroutí pátou prvoligovou sezonu, letos tedy rozšířil své osobní statistiky na gól a tři asistence. Z celkových šesti ligových gólů dal mimochodem Příbrami hned tři. "Když budou góly přibývat, budu jen rád. Je mi ale jedno, proti komu to bude, hlavně když budeme vyhrávat," zakončil.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...