VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Plzní

VIDEO: Trenér Habanec před utkáním s Plzní

B r n o - Fotbalový svátek už klepe na dveře. Zbrojovka vyzve v sobotu 20. května Plzeň a vše nasvědčuje tomu, že duel s obhájcem titulu bude sledovat řádně zaplněná Srbská. Na utkání se pochopitelně těší i kouč Habanec.

Jeho svěřenci se po dvou výhrách v řadě postaví oběma zbylým adeptům na titul. "Titul může mít jen jedno mužstvo, já ale nejsem Slávista ani Plzeňák, takže je mi celkem jedno, kdo to bude. Přál bych si pochopitelně, abychom vyhráli oba zápasy a posunuli se v tabulce do jiné pozice, než jsme se pohybovali celou sezonu. Ta hodně bolela, proběhl nějaký přerod, ale poslední zápasy se nám povedli a snad jsme tím vyslali i pozvánku směrem k fanouškům," řekl Habanec novinářům na tradičním předzápasovém setkání.

V debatě se zástupci médii rezonovala fanouškovská otázka často. Na Srbské se čeká plný dům, z předprodeje už zmizelo téměř pět tisíc vstupenek. "Bude to malý svátek. Těším se a doufám, že nás diváci poženou. Budeme chtít vyhrát a důstojně se tak rozloučit s Pavlem Zavadilem," nakousl trenér další hojně probírané téma. "Mohu prozradit, že pro Pavla chystáme i dárek, ale konkrétní nebudu, můžete se nechat překvapit. Také Pavel si zápas hodlá užít, těšíme se opravdu všichni."

Kouč bude mít k dispozici takřka kompletní kádr. "Chybí jen Ola Ashiru, má krevní výron v lýtku. Je nutno to doléčit, k dispozici už nebude do konce sezony. Litsingi je momentálně ve stavu náhradníků, připravený zápas doskočit a dohrát. Jeho zdravotní stav pořád není úplně stoprocentní, i proto nehrává od začátku. Pár hráčů má menší problémy, ale nic neřešitelného. Do žádných experimentů se sestavou se nehodláme pouštět, chceme vyhrát. Není co a proč zkoušet, mladší hráči s menším množstvím startů jsou tak jako tak v kádru," zopakoval Habanec obrovskou touhu uspět.

Myšlenky na další sezonu už ale pochopitelně v hlavě má. "Naše práce je momentálně trochu dvojčlenka, už víme, že někteří hráči budou končit. Snažíme se pracovat, aby jejich náhrada byla včas. Přemýšlíme směrem k vyšší efektivitě, na druhou stranu ale chceme zefektivnit také hráče, které už máme," nastínil Habanec s tím, že další otázky k nadcházející sezoně budou probrány až po skončení té letošní.

V té je ve hře posledních šest bodů, ve vyrovnané tabulce by se Zbrojovka ráda posunula výš. "Pokud nehrajete pohár nebo nesestupujete, je obrazně řečeno jedno, jak skončíte, ale šesté místo pochopitelně vypadá lépe než třinácté. Doufáme, že v závěru sezony odvedeme patřičný výkon, který potěší fanoušky a důstojně se tak rozloučíme se sezonou," zakončil kouč.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...