Zbrojovácký kemp má za sebou první turnus

Zbrojovácký kemp má za sebou první turnus

B r n o - První turnus letního Zbrojováckého kempu se pozvolna chýlí ke konci, na malé fotbalisty už čeká poslední trénink a pak se rozjedou zpět do svých domovů. "Věřím, že budou mít nač vzpomínat," říká jeden z trenérů Filip Duroň.

Hlavní náplní uplynulých dnů byl pochopitelně fotbal. Dvě až tři tréninkové jednotky denně, regenerace, cvičení i zábava. "Program nebyl monotónní, kromě fotbalu jsme stihli navštívit i Technické muzeum či ZOO. Ve čtvrtek se nám pak věnovali hráči áčka, což byl pro kluky velký zážitek," bilancoval Duroň.

Hráči prvního mužstva se svými mladšími následníky dopoledne trénovali, trio Janošek - Růsek - Krejčí pak dorazilo i po obědě na besedu a autogramiádu, všichni se pak přesunuli do herny. Tady už čekal STIGA hokej a stolní fotbálek. "Snažili jsme se, aby i chvíle mezi tréninky byly co nejpestřejší. Navštěvovali jsme tak několikrát i prolézačky na dětském hřišti," pokračoval Duroň.

Ten měl spolu s Martinem Fučíkem na starosti i skladbu samotných tréninků. "Nechtěli jsme, aby to sklouzlo k nějakému taktickému drilu. Kemp byl složený z hráčů různých ročníků, prioritou tak byl samotný fotbal. S tím, že dopoledne jsme se soustředili více na dovednosti, odpoledne bylo herní."

Stravování měli frekventanti kempu zajištěno v nedalekém A-Sport Hotelu. "Docházeli jsme tam na svačiny a obědy, ve čtyři hodiny si pak kluky rozebrali rodiče. Dnes na závěr kempu jsme od paní provozní dostali jako odměnu zmrzlinu. Prý byli kluci nejhodnější skupina, co tam kdy měli," usmíval se Duroň.

Druhý turnus Zbrojováckého kempu poběží ve dnech 14. až 18. srpna, podrobnosti naleznete zde. Pár volných míst ještě zbývá, v případě zájmu tedy neváhejte a pište na mail kempy@fczbrno.cz!

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...