Petr Pavlík: Premiéra s Baníkem? Klukům jsem slíbil speciální prémie

Petr Pavlík: Premiéra s Baníkem? Klukům jsem slíbil speciální prémie

K a p r u n - Obránce Petr Pavlík přišel do Zbrojovky letos v zimě, ihned se ale zabydlel v kádru a stal se velkou oporou zadních řad týmu. Právě s Petrem jsme si krátce povídali o soustředění i blížící se ligové premiéře.

Ta má pro Petra zvláštní náboj - Zbrojovka totiž vyzve Baník, kde v minulosti působil. V rozhovoru ale zazní i jiné věci. Tou možná nejzásadnější je, že stoper, který zítra oslaví třicáté narozeniny, čeká přírůstek do rodiny.

Petře, v kariéře už máš za sebou desítky soustředění, jak zatím hodnotíš to letošní?
Přímo tady v Kaprunu jsem poprvé, líbí se mi tu. Od A až po Z je tu perfektní prostředí a zázemí. Máme to pár minut na hřiště, které je v super stavu. Ubytování, jídlo, regenerace, zkrátka všechno je parádní. Máme tu veškeré věci a veškerý servis, který potřebujeme na soustředění.

Na pokoji jsi znovu s Tomášem Jablonským, tam asi nebylo nad čím váhat?
S Jablim jsme si k sobě našli cestu hned na začátku a držíme spolu. I v obraně (smích). S týmem už jsem za ten půlrok taky sžitý.

Do začátku ligy už zbývá v podstatě týden, lišila se příprava něčím od těch předchozích, které jsi absolvoval?
V detailech je to vždycky jiné, ale schéma je podobné. Začátek přípravy byl jako obvykle náročný, čtrnáct dní se nabírala síla, s blížícím se termínem ligy se to zvolňuje a jde se spíš do taktiky. Když jsou dva tréninky denně, jsou spíše kratší a je to spíš o taktice a herních situacích, než o běhání. Zkrátka klasický formát přípravy.

Letos máte díky blízkosti hřiště možnost zůstávat po tréninku déle, využíváš toho?
Asi každý si v případě potřeby přidává a něco piluje. Komunikujeme s klukama z obrany a s Honzou Polákem, který hraje před námi. Jak reagovat, jak se posouvat. Každý ví, kde má svoje slabiny, takže po tréninku zůstáváme třeba patnáct, dvacet minut. A pilujeme to, v čem má každý osobně problém.

Trénuješ i útočné výpady? V přípravě tě to občas vyneslo dopředu, třeba proti Zlatým Moravcům.
Občas se to tak vyvine. Vždycky je to o domluvě, vím, že tam kluci jsou, Poly nebo Sedlo. Třeba by to mohla být naše tajná zbraň (smích). Ale já jsem na hřišti hlavně od toho, abychom góly nedostávali.

V úterním utkání s Düsseldorfem jsi byl hodně slyšet, bylo i v organizaci hry tohle měření sil hodně náročné?
Křičelo se, bylo to nejen po fyzické stránce náročné. Kdo to sledoval, tak viděl, že Düsseldorf na tom byl v hodně věcech lépe. Nám pomáhala organizace, Dušan to zezadu řídil a já se snažil taky, protože mluvením si můžeme strašně moc pomoci a ulehčit si situaci. Lidi mají možná sklon druhou německou ligu podceňovat, ale já věděl, že to bude hodně kvalitní soupeř a zápas, což se potvrdilo. Pro nás to znamenalo užitečnou konfrontaci. Víc takových zápasů, které by nás tak trochu vysvlékly do naha a posunuly nás dál.

Jak trávíte vy dva volný čas? Klasický PlayStation tu nevidím.
PlayStation tu nemáme, ty doby už jsou u nás pryč (smích). Spíš se chodíme projít, po výletech, ve středu jsme byli u jezera. Jinak pak knížky, filmy.

Co máš aktuálně rozečteného?
Tak aktuálně mám knížku Ahoj, tati, kterou mi dala manželka (smích).

To vypadá jako jasný signál, že čekáte přírůstek do rodiny?
Ano, mělo by se narodit v prosinci, takže už se připravuju a je to moje aktuální čtení. Termín je kolem vánoc, času je ještě dost, ale už teď se nemůžu dočkat. Doufám, že to půjde všechno bez problémů.

Už víte, co to bude?
Zatím se schovává, sedí v tureckém sedu, takže stoprocentní to není. Hlavně ať je zdravé.

Los vám na začátek ligy poslal do cesty Baník, to je speciálně pro tebe asi hodně pikantní, že?
Je to start do ligy, Baník se do ní vrací po roce. Hrával jsem tam, mám tam známé, už jsem říkal klukům, že to musíme zvládnout. A vypíšu speciální prémie. Chceme to zvládnout herně i výsledkově, ať se odrazíme do sezony, nejlépe vítězně. Nastartovat, dát se do týmové pohody a šlapat dál.

Těšíš se už na kulisu zápasu, která bude asi hodně bouřlivá?
Co vím, tak dojede hodně fanoušků z Ostravy. Našich dojde taky doufám hodně, takže atmosféra bude určitě parádní. Doufám, že po konci zápasu se budeme radovat my.

Díky za rozhovor a ať se daří!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...