Nový kapitán Pavlík: Věřím, že jsem od Zavoše nějaké dobré vlastnosti okoukal

Nový kapitán Pavlík: Věřím, že jsem od Zavoše nějaké dobré vlastnosti okoukal

B r n o - Když v zimě přicházel do Zbrojovky vyztužit obranné řady, zřejmě jen málokdo očekával, jaký spád jeho působení v Brně zabere. Řeč je o Petru Pavlíkovi, který mužstvo povede do nové sezony jako kapitán.

Houževnatý stoper po poněkud dramatickém konci Myjavy ve slovenské lize přestoupil na jih Moravy, kde se okamžitě zabydlel v základní sestavě a stal se pevným pilířem zadních řad. O půl roku později už se tedy na předsezónní tiskové konferenci představil po boku trenéra Habance rovnou jako kapitán, aby mohl čelit smršti novinářských otázek.

„Nemůžu říct, že jsem to čekal. Kdybych tvrdil, že ano, tak by to znělo asi divně,“ komentoval svoji novou roli lídra kabiny. „Už jsem tu funkci zastával nějakou dobu v Senici, takže nějaké zkušenosti určitě mám. Doufám ale, že ten tým nepovedu jen já, ale všichni starší, kteří v týmu jsme,“ vyřkl své předsezonní přání.

Při volbě nového kapitána bylo hned několik kandidátů, nakonecc však Svatopluk Habanec vybral po diskuzi se staršími hráči právě spolehlivého stopera. Ten nebude mít lehkou roli, protože bude nahrazovat brněnskou ikonu Pavla Zavadila, který po pěti letech strávených s kapitánskou páskou v léte klub opustil. „Trochu mě to překvapilo, ale jsem rád, že se na mně shodli a všichni do mě vložili důvěru. Nahradit Zavoše bude těžké. Jsem rád, že jsem jej aspoň půl roku jako kapitána zažil a věřím, že jsem od něj nějaké dobré vlastnosti okoukal,“ zamyslel se Pavlík.

Náplní práce nového kapitána bude také komunikace s rozhodčími. „Nejsem tolik výbušný jako někteří hráči a budu se snažit udržet v rámci slušnosti. Přece jen jsme lidi a ne zvířata. Někdy není lehké se uhlídat. Ale když se na to pak podíváte zpětně, tak je vidět, že rozhodčí to mají hodně těžké, a proto se musíme ovládat,“ ocenil nelehký úkol všech arbitrů.

Řeč přišla také na příjemnější témata. Jak už bývá zvykem, každý kariérní posun něco stojí a nejinak to bylo i v Petrově případě, kdy musel hned na začátku ze své peněženky přispět do týmové kasy. „Už jsem něco zaplatil a s klukama už jsem vyrovnaný,“ zasmál se. Zároveň zadoufal, že to nebude poslední výdaj, který jej čeká. „V Baníku jsem naskočil do ligy, mám tam rodinu a o to víc chci, abychom teď vyhráli. Stále tam znám i pár kluků, třeba gólmana Petra Vaška nebo zraněného Tomáše Mičolu. Slíbil jsem proto klukům nějaké větší občerstvení, když se zadaří. Můžou si vybrat, co budou chtít, je to pro nás totiž velmi důležitý vstup do sezony,“ burcoval nový kapitán všechny svoje druhy.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...