Pivarník po Borisovu: Každý takový zápas hráčům hodně dá

Pivarník po Borisovu: Každý takový zápas hráčům hodně dá

L a r a - Dnešní utkání s Borisovem bylo pro Zbrojováky velkou školou. Narazili na Evropou ostřílené mužstvo - a dle kouče Pivarníka obstáli. Zkušeného trenéra mrzely zejména nevynucené ztráty míčů, po jedné z nich padl jediný gól utkání.

To se stalo ve 33. minutě, chvilku předtím měl soupeř ještě jednu možnost - jinak si ale nebezpečné příležitosti nevypracoval. "Zápasu by víc slušela remíza 1:1 nebo 0:0. Bylo to pro nás každopádně velkou školou, každý takový zápas hráčům hodně dá, posune je dál. Borisov hraje pravidelně Ligu mistrů, Evropskou ligu, objektivně je takový soupeř daleko před námi. Hráči pak vidí velký fotbal přímo na hřišti, i to je výhoda soustředění," řekl po utkání Pivarník.

Borisov nasadil do utkání kromě několika testovaných hráčů vesměs plejery, kteří na podzim naskakovali do zápasů Ligy mistrů a Evropské ligy. "I proti jejich bloku jsme si vytvořili čisté šance, měli jsme dobrou rozehrávku, vynikající hru v bloku. Největším problémem byly nevynucené ztráty míčů při hře dopředu, kdy jsme otevření. Po jedné takové jsme inkasovali, předtím zasáhl Halouska. Tohle nás trápí, jinak si proti nám soupeř šance v podstatě nevypracoval. Zachytávali jsme průnikové přihrávky, obrana pracovala solidně, do zakončení jsme Borisov nepouštěli. Obstáli jsme celkem dobře," hodnotil kouč průběh zápasu.

Zbrojovka nenastoupila v nejsilnější možné sestavě, což Pivarník také osvětlil. "Nechceme hráče přetěžovat, sám vím, že stejně neodehrajeme všech čtrnáct jarních zápasů ve stejném složení. Kratochvíl cítil achillovku, to jsme si tedy pohlídali, Pilík hrál minule delší úsek, naopak jsme chtěli vidět Růska, který byl s reprezentací, zkusili jsme Acostu jako alternativu ve středu pole. Zkrátka jsme rozložili síly. Každý zápas chceme samozřejmě vyhrát, ale ne tak, abychom tomu přizpůsobovali plán. Stejná sestava by znamenala, že budeme zítra trénovat v osmi hráčích. To si můžeme dovolit doma, ale ne tady, kde je každý den v ideálních podmínkách cenný."

Poslední utkání čeká na Brňany v pátek, soupeřem bude ruský Chabarovsk. "Podobných zápasů, jako byl ten dnešní, bychom ideálně měli sehrát čtyři až pět. Jsem rád, že i díky utkání s Austrií se nám to tuhle zimu celkem daří. Čeká nás ještě jeden těžký soupeř," uzavřel Pivarník.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...