Už jen trenéřina. Radek Buchta ukončil hráčské angažmá ve Zbrojovce

Už jen trenéřina. Radek Buchta ukončil hráčské angažmá ve Zbrojovce

B r n o - Odchovanec Zbrojovky Radek Buchta už další prvoligové zápasy do své sbírky nepřidá. V zimní přestávce se rozhodl definitivně ukončit vrcholovou kariéru a přestupuje do divizního Tišnova. Ve Zbrojovce nadále zůstává jako šéftrenér žáků a trenér týmu U14.

"Jsem Zbrojovce vděčný za to, že mi dala možnost nakouknout do ligy, zahrát si velké zápasy a být třeba u toho, když vyprodaná Srbská slavila výhru se Spartou. A vážím si toho, že v klubu nadále můžu pokračovat jako trenér," říká Buchta, který ve Zbrojovce odehrál celkem 43 ligových zápasů (dalších 24 jich přidal během působení ve Znojmě).

Právě roky ve Znojmě byly jedinými, které Radek strávil mimo Brno. "I teď se ještě naskytly nějaké možnosti, ve hře byla třeba druhá liga. Ale to by s trenéřinou skloubit nešlo. Nakonec budu hrát za Tišnov, který je nedaleko Brna a navíc to je určitá návaznost na Zbrojovku. Hodně spoluhráčů tam znám, hrát bych měl na pozici defenzivního záložníka, i když stejně jako v lize můžu vypomoci i jinde," usmívá se univerzál Buchta, který si tak zahraje se Švancarou, Doležalem a dalšími hráči, kteří Zbrojovkou prošli. Navíc může příští rok okusit i MSFL, neboť Tišnov má soutěž rozehranou výtečně a vede tabulku s dvanáctibodovým náskokem.

Během posledního půlroku Radek současně vedl brněnské žáky a vypomáhal áčku. Nakonec naskočil do dvou utkání - v Mladé Boleslavi odehrál celý zápas, v Plzni střídal. "Ten přechod byl díky tomu půlroku pozvolný, i za to su rád. Teď nastal čas posunout trenéřinu definitivně na první místo," pousmál se osmadvacetiletý rodák ze Sivic.

Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno děkuje Radkovi za jeho věrné a příkladné služby a přeje hodně štěstí i do pokračující trenérské kariéry.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...