Trenér Pivarník před utkáním s Mladou Boleslaví

Trenér Pivarník před utkáním s Mladou Boleslaví

B r n o - Fotbalová liga už je v plném proudu, hráči Zbrojovky vyhlížejí již čtvrtý jarní zápas. Na Srbskou zavítá v sobotu Mladá Boleslav, hraje se od 15 hodin. O nadcházející bitvě jsme dnes krátce hovořili s trenérem Pivarníkem.

Středočeši nezažívají dobrou sezonu. Nevedlo se jim v Evropské lize a nic nenasvědčuje ani tomu, že by měli v létě dostat šanci na reparát. Od pohárových pozic je totiž dělí nčekaná bodová propast. Mladá Boleslav je v tabulce čtrnáctá, i proto sáhlo vedení k odvolání trenéra Uhrina. "Je to zrádný zápas. Soupeř je v tabulce pod námi, ale má velkou kvalitu v kádru. My do toho nicméně jdeme v lepším rozpoložení a doufám, že to dokážeme zvládnout," řekl na předzápasovém setkání s novináři kouč Pivarník.

Zatímco v předchozích zápasech Brňané čelili celkům z horní poloviny tabulky, nyní je čeká klasický zápas o šest bodů. "Z prvních zápasů jsme vytěžili čtyři body, sami teď víme, že doma si nemůžeme dovolit ztrácet. Už na podzim jsme ukázali, že se nenecháme svázat vedlejšími vlivy. Pod tlakem jsme neustále a ještě nějakou chvíli budeme. Zatím se s tím dokážeme vyrovnávat a snad to tak bude pokračovat dál."

Pivarník také věří, že předcházející výkony by mohly nalákat na Srbskou početnou kulisu. "Diváci nám hodně pomohli už se Sigmou a při obou zápasech venku. Doufám tedy, že dojdou a bude je slyšet po celý zápas," pozval fanoušky a zmínil také nadějnou předpověď počasí.

Co se týče kádru, nemůže Pivarník s nejvyšší pravděpodobností počítat s vykartovaným Kryštůfkem. A co další posty? "Bazeljuk na Spartě ukázal potenciál. Je jiné nastoupit od začátku proti čerstvým soupeřům. Uvidíme, jak se rozhodneme po dvou trénincích. Odpoledne se dozvíme finální verdikt ohledně Lukáše Kryštůfka, jsme připraveni jej nahradit," pokračoval kouč.

Prozradil také, jak nahlíží na situaci v tabulce. Týmy z dolních pater vesměs střádají body po hrstech, takže ani skalp Sigmy a bod ze Sparty nezaručil Zbrojovce výraznější odstup od sestupových pozic. "Nás to ale neznervózňuje. Myslíme stále na to, kolik musíme získat bodů, začneme u sebe a sami si to musíme uhrát. Ostatní by nám to mohli ulehčit, což se neděje, ale to k tomu patří," pousmál se. "My si musíme hlídat to své - výsledky, hru, a také to, abychom se neustále zlepšovali."

Poslední dotaz přítomných novinářů pak směřoval na spekulace, podle kterých byl Roman Pivarník jedním z adeptů na uvolněné místo ve Spartě. "Nemá smysl to nějak rozebírat, je to vyřešené. Z mého pohledu je to jasné, nemůžete odejít ve 20. kole v situaci, kdy jde týmu o život," zakončil zkušený kouč.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...