Sukup před Boleslaví: Věřím, že zápas zvládneme

Sukup před Boleslaví: Věřím, že zápas zvládneme

B r n o - Zbrojovka vyhlíží svůj čtvrtý jarní zápas - v sobotu 10. března hostí Mladou Boleslav. Pokud se nestane nic nepředvídaného, měl by do něj zasáhnout i Ondřej Sukup. Jedna ze zimních posil se totiž pevně usadila na pravém kraji obrany Zbrojovky.

Brňané mají za sebou tři zápasy s rozdílnými výsledky - prohra, výhra, remíza. "Myslím, že nás to povzbudilo, nebyly to lehké zápasy a dá se s nadsázkou říct, že nešlo o nějaké povinné body. Teď nás asi čeká psychicky vypjatější a náročnější zápas o šest bodů, ale nesvazuje nás to. V sobotu musíme vyhrát," má jasno Sukup.

Po třech soupeřích z horní poloviny tabulky čeká teď na Zbrojovku Mladá Boleslav, která je pro leckoho překvapivě čtrnáctá. "Asi nečekali, že na tom budou takhle. Kádr mají kvalitní, nerad bych je ale blíže hodnotil. My se musíme dívat na sebe a pokusit se soupeře porazit. Chceme do toho vlítnout na sto procent a nic nepodcenit, protože i Boleslav bude samozřejmě chtít uspět a dobře se na nás připraví. My musíme být nachystaní líp než oni a musíme chtít vyhrát," burcuje devětadvacetiletý bek.

Ten po svém zimním příchodu z Varny naskočil do všech zápasů. "Vím, že to z mé strany může být lepší. Pracujeme na tom, abychom se směrem dopředu ještě lépe sehráli a pochopili. Záleží taky na průběhu zápasu a zvoleném stylu hry, teď naposledy jsme hráli víc v bloku a chodili do kontrů. Určitě bych mohl být ještě aktivnější, snažím se hlavně zvládat práci dozadu a postupně přidávat věci směrem nahoru," hodnotí Sukup své výkony.

Nabízí se také srovnání s bulharskou ligu, kde Ondra rok a půl působil. "Fotbal je u nás rychlejší, důraznější, víc se běhá. Ale nijak mě to nepřekvapilo, s tím jsem počítal. Za ten rok a půl se toho moc nezměnilo. Liší se třeba taktické posuny, jinak je to prakticky stejné. Ode mne se čeká, že budu hodně aktivní, dopředu i dozadu, a nebudu dělat chyby," pokračoval.

Zatímco na Spartě trenér Pivarník nasadil totožnou sestavu, která zdolala Sigmu, nyní něco takového nebude možné - parťák v defenzivě Lukáš Kryštůfek nemůže pro disciplinární trest nastoupit. "Ale i po Bohemce byla v obraně změna. Kluci, kteří v základu zrovna nehrají, jsou stejně kvalitní na to, aby zapadli. Jsme vyrovnaní nejen v obraně, ale na všech postech. Věřím, že kdo nastoupí místo Lukáše, zvládne to. Všichni musíme v sobotu předvést zodpovědný výkon, nepouštět soupeře do protiútoků. Pak věřím, že zápas zvládneme," uzavřel Sukup.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...