VIDEO: Hůř jsme začít nemohli, štvalo po utkání Lutonského

VIDEO: Hůř jsme začít nemohli, štvalo po utkání Lutonského

B r n o - Jako ve špatném snu si zřejmě připadali hráči Zbrojovky během prvního poločasu sobotního zápasu s Mladou Boleslaví. Hosté se prosadili hned z první akce a další dva góly přidali během úvodní půlhodiny. Rázem tak bylo po zápase. Trojitý úder musel vstřebávat také levý obránce Milan Lutonský.

„Boleslav se hned na začátku dostala k míči po naší špatné rozehrávce, kdy skončil balon u nohy jejich obránci. Už ve druhé minutě jsme z toho dostali gól. Hůř už jsme to utkání začít nemohli,“ hodnotil Luty první ze dvou tref boleslavského Valenty.

Že by však ze strany Brna došlo ke ztrátě koncentrace, to odmítl. „Nemyslím si, že by to někdo z nás podcenil. Chtěli jsme hrát aktivně dopředu jako každý zápas, ale díky prvnímu gólu byla Boleslav na koni a byli u všeho rychleji. My už se jim nedokázali vyrovnat v soubojích ani v rozehrávce a z toho plynuly další chyby, po kterých jsme dostali další dva góly,“ hledal příčiny těžké porážky.

Připravenost brněnského beka po celý zápas prověřoval především agilní Konaté. „Všimli jsme si, že se moc nevrací dozadu, takže když jsem se vytáhl dopředu a ztratili jsme míč, tak bylo těžké ho honit zpátky. Je to hodně rychlý hráč,“ komentoval svoje souboje s africkým rychlíkem.

Ve druhém poločase už se pak síly na hřišti poměrně vyrovnaly. „Věděli jsme, že už to bude těžké, ale každý z nás si uvědomoval, že ten první poločas byl hodně špatný. Chtěli jsme tak aspoň ve druhé půlce Boleslav nějak přehrát a vytvořit si nějaké šance, což si myslím, že se nám ze startu i povedlo,“ hodnotil výkon Zbrojovky ve druhém dějství. „Bazy tam měl střelu, která ale neprošla, Škoďák hlavičkoval nad. Kontaktním gólem bychom se třeba aspoň dostali do hry a do nějakých dalších akcí. Takto to ale bylo složité.“

Porážka mrzí o to více, že následovala po vydařeném utkání na Letné. „Asi bychom radši prohráli na Spartě a dnes doma vyhráli. Takto máme ze dvou zápasů jen jeden bod, dnešní ztráta tu remízu devalvuje. My musíme ze zbylých zápasů vyhrát alespoň čtyři nebo pět utkání. Musíme zase začít vyhrávat doma a pak se nebudeme muset ohlížet na nikoho dalšího,“ stanovil jasné cíle brněnského týmu do poslední třetiny ligového ročníku.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...