Zbrojovka v Senici přes herní převahu padla. Gólově se prosadil Lutonský

Zbrojovka v Senici přes herní převahu padla. Gólově se prosadil Lutonský

S E N I C A - Úvod přípravného utkání se svěřencům kouče Pivarníka vydařil. Zbrojovka začala aktivně a brzy šla gólem Lutonského do vedení. Proměněná standardka po půlhodině hry ale soupeře probudila a druhý zásah v krátkém časovém sledu znamenal obrat skóre ještě před střídáním stran. I ve druhé půli Senica uštědřila Zbrojovce lekci z efektivity, když se i přes notnou střeleckou převahu hostí a závěrečný tlak radovali z branky a následné výhry jen domácí.

Zbrojovka zahájila zápas v dobrém tempu a první zakončení si vypracovala již po třech odehraných minutách. Škoda nachystal za hranicí vápna míč na střelu Pilíkovi a domácí gólman musel poprvé zasahovat. V 10. minutě si oba hráči role vyměnili. Škoda tentokrát zakončoval po Pilíkově centru hlavou, ovšem pouze do středu brány. Zbrojovka se dočkala do třetice a na počátku akce byl opět aktivní Michal Škoda. Po jeho přihrávce vyslal kolmici do vápna Juhar a Milan LUTONSKÝ křižnou střelou otevřel skóre.

Po čtvrthodině hry, ve které Brno na hřišti dominovalo, musel do akce také Halouska, který zlikvidoval tutovku domácích. Ve 24. minutě o sobě dal vědět také Ashiru, jehož ráně ale chyběla razance. Ve 30. minutě se k odvážnému ofenzivnímu průniku nadechl Juhar a po naraážečce se Škodou zachránil Senicu od druhé branky až gólman Milošovič. A tak udeřilo na druhé straně. Centr ze standardní situace propadl až na zadní tyč, kde jej pohodlně uklidil do brány Ricardo VILLARRAGA.

Domácí vstřelený gól povzbudil a za čtyři minuty se jim podařilo skóre otočit. Rychlou akci po levé straně s následným centrem zakončil Jan SUCHAN a vše bylo během pár chvil jinak. O vyrovnání se do poločasu snažil především Škoda. Jeho první pokus vyrazil Milošovič na roh, podruhé mířil brněnský útočník jen doprostřed. Na poločasovém skóre se tak již nic neměnilo, a to ani po Halouskově zákroku v poslední minutě.

O pauze vystřídal Zikl střelce branky Lutonského a Brno přešlo na hru se dvěma hroty. Zbrojovka se po pauze dostala k sérii rohových kopů, z nichž největší nebezpečí přinesla hlavička Kryštůfka nad bránu. Po hodině hry to pak byl právě střídající Zikl, kdo nedokázal přetavit v gól přesný centr Juhara. Stejně jako v první půli, i ve druhé vedla nevyužitá příležitost k trestu v podobě branky inkasované. V 63. minutě přidal třetí trefu domácích Peter ĎUNGEL.

Zbrojovka se nadále dostávala do šancí, kamenem úrazu bylo ovšem zakončení. Mimo bránu střílel z hranice penaltového puntíku Bazeljuk po milimetrovém centru Ashira. Pravidlo nedáš-dostaneš pak málem zafungovalo i potřetí, kdy Halousku zachránila až tyč.

Brno v závěru utkání stupňovalo tlak, ofenzivní akce se jí ale nedařilo dovést do úspěšného konce. Škodovi po dobré kombinaci s Bazeljukem míč uskočil, brankou neskončil ani samostatný nájezd Juhara. Škoda a Bazeljuk si ještě připsali po dvou střeleckých pokusech v závěrečné desetiminutovce, domácí ale tlak přestáli a v přípravném utkání zvítězili 3:1

V reprezentační pauze prověří Zbrojovku slovenská Senica
20.03.2018 | Martin Lísal

V reprezentační pauze prověří Zbrojovku slovenská...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky sehrají v úvodu reprezentační pauzy přípravné utkání na hřišti...
Trenér Pivarník po utkání v Senici
20.03.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník po utkání v Senici

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky podlehli v přípravném utkání na hřišti slovenské Senice 1:3. Jediný...