Kvalifikace EURO U17 - na Srbské se urodila remíza

Kvalifikace EURO U17 - na Srbské se urodila remíza

B r n o - Ve středu 21. března patřil Městský fotbalový stadion na Srbské mezinárodnímu fotbalu. V rámci finální fáze kvalifikace na EURO U17 se zde střetli mladí Španělé s Ukrajinou, duel nakonec skončil remízou.

Zápas otevíral program kvalifikační skupiny 1 a měl se původně hrát v Olomouci, v pondělí ale došlo ke změně pořadatelství. Navzdory šibeničnímu termínu se klub FC Zbrojovka Brno zhostil role pořadatelů k plné spokojenosti organizátorů kvalifikačního turnaje.

V poměrně příjemném a slunečném dni se nakonec málem urodilo překvapení. Mladí Španělé sice po většinu utkání po vzoru svých starších kolegů drželi míč, první ale udeřila po standardce Ukrajina. Ve 24. minutě se po centru z přímého kopu prosadil Danylo Sikan.

Španělé pak marně dobývali bránu soupeře, nastřelili břevno, ale dlouho se nedokázali prosadit. A to navzdory faktu, že Ukrajina dohrávala oslabena - střídající Derogan si totiž během třinácti minut nechal dát dvě žluté karty a musel opustit trávník. Až v nastaveném čase se favorit dočkal alespoň vyrovnání, když v zoufalém tlaku skóroval ranou do horního rohu hráč Manchesteru City Nabil Touaizi. Vzápětí mohli Španělé přidat i vítězný gól, jeden z hráčů ale v dobré pozici ještě přihrával a tím doslova odmítl dva bonusové body.

Ve druhém utkání skupiny zvítězilo v Olomouci Srbsko nad pořadatelskou Českou republikou 2:0, po prvním hracím dni je tak v nejlepší výchozí pozici. Na finálový turnaj postupuje pouze vítěz skupiny.

Španělsko U17 - Ukrajina U17 1:1 (0:1)

Branky: 80. Touaizi - 24. Sikan.

Červená karta: 68. Derogan (UKR).

Španělsko: Tenas - Dionkou, Garcia Martret, Del Alamo, Gutierrez Ortega - Castro (54. Baena), Morante (71. Camello) - Gonzalez Bayon (64. Mollejo), Puigmal, Salvatierra - Touaizi.

Ukrajina: Trubin - V. Mudryk, Aussi, Bilovar, Yarosh - Bodnia, Hurov - Voloshyn, Nadolsky (65. Lytvynenko), M. Mudryk - Sikan (55. Derogan).

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...