Zbrojovka nedokázala porazit Jihlavu a sestupuje do druhé ligy

Zbrojovka nedokázala porazit Jihlavu a sestupuje do druhé ligy

Konec. Zbrojovka se smírně rozešla s Jihlavou a již nemá šanci na záchranu v nejvyšší soutěži. Domácí dnes nenavázali na čtyřgólové vítězství v Teplicích a v utkání bez výraznějších šancí se jim nepodařilo dostat míč do brány. Čisté konto udržel kromě hostujícího Rakovana také Dušan Melichárek, ale bod pro jihomoravský celek nic neřeší. Příští sezónu se tak v Brně bude chodit na druhou ligu.

Na Srbské dnes Brňané hráli o další porci naděje a tak jim nezbývalo, než útočit od úvodního hvizdu. Gomes, který do ligového utkání naskočil poprvé od prosince, se na levé straně vyhnul spoluhráči a našel Krejčího před pokutovým územím hostů. Ten se krásným prvním dotykem zbavil protihráče a už myslel na zakončení, když jej nedovoleně uzemnil Urblík. Z přímého kopu to následně zkoušel Kratochvíl, mezi tři tyče se však netrefil, jelikož na mokrém trávníku podklouzl.

Zbrojovka měla míč na kopačkách po většinu času a snažila se nalézt skulinky v modrožluté zdi. Útočné snahy dirigoval Jan Polák, nicméně ani průnik Lutonského po levém křídle, ani dvojice Acostových centrů z opačné strany k ohrožení brankáře Rakovana nevedly. Ve třiadvacáté minutě našel centrovaný míč na okraji šestnáctky hostí Lutonského, který hlavou okamžitě hledal dalšího borce v červeném. To se mu i povedlo, Růskovi ovšem obrana zakončit nedovolila.

A vzápětí se ke slovu přihlásili také ofenzivní hráči Vysočiny. Odraženého míče se zmocnil Dvořák a ze střední vzdálenosti poslal Melichárkovi utěšený pozdrav. Jeho střela však nakonec směřovala mimo. Hosté se v první půli spoléhali zejména na obranu a rychlé brejky. S přibývající minutami se nicméně začali osmělovat i oni a pomocí centrů zkoušeli, co jim Brňané dovolí. Ti však naštěstí zrovna pohostinní nebyli a všechny pokusy Jihlavských končily buď zákroky hráčů v červeném, nebo za postranní čarou.

Minutu před koncem poločasu podnikli bleskový nájezd pro změnu domácí. Míč doputoval až k Miloši Kratochvílovi, jehož s pomocí faulu sundal Zoubele. Domácí tak měli k dispozici standardní situaci pouhých pár kroků před jihlavským vápnem, ale zužitkovat ji nedokázali. Acosta totiž pálil vysoko nad bránu.

Uruguayský křídelník aktivně vlétl i do druhého poločasu, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Jeho lob na vyběhnutého Rakovana zachytil hostující stoper a i následnou přímou střelu dokázali protihráči zablokovat. V šestapadesáté minutě se do šance dostali také hosté. Na centr si naskočil Ikaunieks, ale Melichárek byl připraven a hlavičkovaný míč skončil v jeho rukavicích. Útočník Jihlavy mohl okamžik nato zakončovat podruhé, i tentokrát ale narazil na zamítavou reakci Dušana Melichárka. Brankář zavčas vyběhl a zbavil Ikauniekse balónu dřív, než se zmohl na střelu.

Brňané se k bráně soupeře nedokázali pořádně dostat a tak iniciativu na chvíli převzali hráči v modrých dresech. Před Melichárkem na poslední chvíli dobře zakročil Vraštil a domácí se opětovně vrhli do dobývání jihlavských pozic. Míč si ovšem dlouho neužili a tak útočili opět Jihlavští. V 71. minutě se na křídle uvolnil střídající Tlustý a z velkého úhlu poslal střílený centr do šestnáctky. I nyní však Melichárek dokázal bez problémů zakročit.

Diváci burcovali hráče Zbrojovky do boje a ti se nevzdávali. V poslední destiminutovce se ke střele odhodlal Vintr, ale projektil postrádal razanci i přesnost. O chvíli později se k tečovanému centru dostal Acosta, potáhl míč a zblízka vypálil. Bohužel však mířil vedle brány a pro změnu nad ni zase poslal svůj pokus z velké dálky Vraštil.

V poslední minutě základní hrací doby Brňané vybojovali roh a na zteč vyrazil i Melichárek. I tentokrát však úřadovala obrana modrých a bylo rozhodnuto. Po čtyřgólových hodech v Teplicích Zbrojovka nedokázala porazit Jihlavu a opustí nejvyšší fotbalovou soutěž.

VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Jihlavou
19.05.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Jihlavou

B r n o - Konec sezony se zahalil do slzavého pláště, Zbrojovka nedokázala porazit Jihlavu a...
Musíme to brát jako chlapi, můžeme si za to jen a jen sami, ví Vraštil
19.05.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal.

Musíme to brát jako chlapi, můžeme si za to jen a jen...

B r n o - Další útěk hrobníkovi z lopaty se Brňanům dnes proti Jihlavě nepovedl. Scházelo k tomu...
Bude to specifický zápas, tuší Kryštůfek před utkáním s Jihlavou
18.05.2018 | Martin Lísal

Bude to specifický zápas, tuší Kryštůfek před utkáním...

B r n o - Obránce Lukáš Kryštůfek se před utkáním v Jihlavě přesunul na kraj obrany - a přineslo to...

Fotogalerie

Všechny fotografie