Zbrojovku čeká ligová derniéra v Ostravě

Zbrojovku čeká ligová derniéra v Ostravě

B r n o - Nejvyšší soutěž spěje do finiše, před námi už je pouze jedno kolo. Zbrojovka se v něm představí na hřišti ostravského Baníku v roli prvního jistého sestupujícího. Výkop duelu je v 16:00, celé kolo se tradičně hraje ve stejný čas.

Zatímco Zbrojovka už ví, že se z šestnácté pozice neodlepí, Baník má v sázce mnoho. Výhra mu zaručí záchranu, jakýkoliv jiný výsledek znamená hrozbu. "Domácím jde o hodně, my vstřebáváme zklamání. Ten úvod týdne byl hodně těžký, postupně se z toho oklepáváme a snažíme se mužstvo nachystat tak, aby těžký zápas v bouřlivém prostředí zvládlo," řekl před cestou do Ostravy kouč Pivarník.

Mužstvo vyrazí do dějiště utkání již v pátek a jisté je, že nebude kompletní. Zranění z posledního utkání nepustí do hry Jana Poláka, individuálně zatím trénuje Martin Zikl. Poslední dva zápasy absentovali také Michal Škoda a Martin Juhar, také oni mají individuální tréninkový režim.

Nachystat mužstvo pro takový druh utkání není jednoduché - zatímco jedni bojují o vše, druhým naopak jde jen o čest. "V minulosti jsem to zažil z druhé strany, kdy jsme třeba už byli pár kol před koncem zachránění a pozici v tabulce měli jistou. I tak jsme to zvládli poctivě odmakat a věřím, že to dokážeme i teď. To poslední utkání znamenalo obrovské zklamání, do té doby stále žila naděje. To zklamání jen tak neodezní, relativně tomu pomůže až dovolená. Ta musí zklamání rozptýlit, protože je potřeba, aby hráči dokázali přijít mentálně připravení na novou sezonu, která nebude jednoduchá," odkazuje Pivarník na náročnost nadcházející druholigové sezony.

Utkání v Ostravě má výkop v sobotu 26. května v 16 hodin. Celková vzájemná bilance obou klubů vyznívá mírně pro Brno (15 - 17 - 13), které zvládlo také poslední vzájemný zápas ve Vítkovících. Výhrou 2:1 pomyslně pečetilo šestou příčku, zatímco Baník se tehdy loučil s ligou. V podzimním utkání v úvodu sezony ovšem zvítězil na Srbské Baník, a to 3:1. Jediný gól Brňanů obstaral Kratochvíl.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...