Benefiční setkání "Zbrojovka je lepší!"

Benefiční setkání

Zřejmě není v Brně fotbalový fanda, který by nevěděl, že pokřik „Zbrojovka je lepší!“ provázel brněnské fotbalisty ve druhé půlce sedmdesátých let na cestě až k titulu mistrů republiky. V pondělí 12. června 1978 vyhrála Zbrojovka v Trnavě 1:0 a před posledním utkáním s Duklou Praha nemohla už být předstižena.

I když pak doma prohrála stejným skóre, jakým v Trnavě vyhrála, slavilo se ve velkém. Připomenout si ony chvíle společně s žijícími mistry roku 1978 může každý, kde přijde či přijede v sobotu 16. června 2018 do sportovního areálu FK SK Bosonohy v Hoštické ulici, kde se koná od 13:30 benefiční setkání ZBROJOVKA JE LEPŠÍ!

Na programu je turnaj městských částí Brna v malé kopané, přičemž v každém mužstvu musí být starosta nebo člen Rady města Brna bydlící v dané městské části, abychom deklarovali zájem Brna o podporu kopané v našem městě a v jeho jednotlivých městských částech. Pod názvem BRNĚNSKÝ FOTBAL ŽIJE je připravena také exhibice nejmladších žáčků Zbrojovky a Bosonoh a soutěžit se bude o pohár „Cena Karla Kroupy“ ve střelbě ze značky pokutového kopu do tyčky fotbalové branky – Karel Kroupa totiž nedal v posledním utkání mistrovské sezóny proti Dukla Praha (Brno prohrálo 0:1) penaltu.

Vítěze úsměvné soutěže odmění (jistě s úsměvem) sám nejlepší hráč Zbrojovky všech dob. Vzpomeneme také Josefa Masopusta a Josefa Pešiceho, kteří už na společné fotografii nebudou, a popovídat bude možno i s Ivo Viktorem, Laco Petrášem (mistry Evropy z roku 1976), Jozefem Adamcem (naším nejmladším účastníkem mistrovství světa ve fotbale v roce 1962) a dalšími hosty, kteří si dobu brněnské fotbalové slávy v sobotu 16. června také připomenou.

Zahrají a zazpívají Synkopy 61, spolumoderuje a oldies hitparádu provede Jindra Eliáš a občerstvení je zajištěno. Akce se koná jako pokračování celoročního projektu BRNĚNSKÝ ROK SPORTU - www.brnenskyroksportu.cz – který pořádá Městský sportovní klub Brno a jehož organizátorem je Vladimír Koudelka. Vstup je volný!

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....