Trenér Pivarník po utkání s Trnavou

Trenér Pivarník po utkání s Trnavou

J a s l o v s k é B o h u n i c e - Zbrojovka vstoupila do letní přípravy bezgólovou remízou s Trnavou. V utkání proti slovenskému mistrovi byla mírně nebezpečnějším týmem, na obou týmech ale bylo znát, že jde o úvod přípravy.

Kouč Pivarník mohl být po utkání spokojený s týmovým výkonem, znovu jej ale trápila ofenzivní fáze. "Dozadu to bylo dobré, systém v pořádku, jako tým jsme celkem obstáli. I v kombinační fázi jsme si vedli dobře, občas jsme se ale dopouštěli lehkých ztrát. Oběma týmům ale chybělo větší množství nebezpečných míčů do šestnáctky," hodnotil.

Určitou roli samozřejmě mohl hrát zmíněný fakt, že se jednalo o první zápas. "Nutno ale podotknout, že nás to trápí dlouhodobě. Měli jsme střely ze střední vzdálenosti, ve vápně toho ale bylo málo. To je něco, na čem neustále pracujeme a co by mělo vyřešit i posílení kádru," zopakoval, že by rád přivítal v kabině i nové tváře.

Proti Trnavě oblékli dres "áčka" poprvé dorostenci Chyla, Jambor a Kříž. Poslední jmenovaný se dostal několikrát ke střele, zakončoval slibnou kombinační akci a byl celkem vidět. "Potvrdil, že je dobrý na míči. Jsem rád, jak mu to vyšlo. Ačkoliv je subtilnější, nebojí se soubojů, chodí do nich zpevněný. Všichni dorostenci mile překvapili, byl to pro ně těžký test a zvládli jej," uznal Pivarník.

Ten nasadil do hry dvě odlišné jedenáctky, pouze Vraštil a Růsek hráli celý zápas, přičemž první jmenovaný se po změně stran posunul na pozici defenzivního záložníka a druhý na podhrot. "U Lukáše jsme využili jeho univerzálnost, protože na pozici šestky máme aktuálně jen Honzu Sedláka. Někteří hráči nám pro menší šrámy chyběli, jiní doléčovali zranění. Třeba Škoda už v týdnu trénoval, nechtěli jsme ale riskovat nějaké komplikace," uzavřel kouč.

Další test čeká na Melichárka a spol. ve středu, kdy se utkají v Zastávce u Brna s bratislavským Slovanem. Také tento zápas by měla živě přenášet Zbrojovka TV!

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...