VIDEO: Už šlo poznat, že si na hřišti víc rozumíme, říká dvougólový střelec Magera

VIDEO: Už šlo poznat, že si na hřišti víc rozumíme, říká dvougólový střelec Magera

B r n o - Lukáš Magera potvrdil v neděli proti Táborsku pověst nejlepšího střelce soutěže. Trefil se hned dvakrát, přičemž gól z penalty byl nakonec vítězný. Po osmi kolech se tak znovu dostal na výtečný průměr gól na zápas.

Zatímco z penalty se Lukáš letos trefil už potřetí, přímý kop poslal do sítě poprvé. A potvrdil tak, že Zbrojovka se v letošní sezóně může o standardní situace opřít.

Lukáši, víš předem, kam penalty budeš zahrávat, nebo se rozhoduješ v daný moment?
Před zápasem vždycky přemýšlím a řeknu si, kam tu penaltu kopnu. Bývám rozhodnutý. Třikrát jsem ji letos zahrál do podobného místa, tak uvidíme, co bude příště. Mám víc oblíbených míst, můžu vybírat (úsměv).

Jaké se ti honily hlavou myšlenky? Přece jen stav 1:1, soupeř chvíli před tím srovnal...
Člověk si samozřejmě uvědomí, že díky té penaltě můžeme zase odskočit, nebo naopak. Spíš to ale beru tak, že tu penaltu zkrátka chci proměnit. Jak se říká, je to loterie a záleží, jak to hráč kopne. Nenechal jsem se ničím svazovat a proměnil. Nechci říct, že to bylo klíčové, ale pomohlo nám to, přidali jsme další branky a zápas ovládli.

Právě fakt, že na vyrovnávací gól jste reagovali brankovou smrští, svědčí o lepším psychickém rozpoložení, že?
Myslím, že celkově už šlo poznat, že si na hřišti víc rozumíme. Trenér nás učí nový systém, až na tu standardku, kdy soupeř srovnal, jsme je v prvním poločase do ničeho nepustili. Tam jsme bohužel zaváhali, nepokryli hráče, což je naše chyba. Naštěstí nás to tentokrát nepoložilo, spíš nakoplo a ještě do půle jsme dali tři góly.

Co přímý kop, vyšel podle plánu?
Chtěl jsem obstřelit zeď na stranu, kde stál gólman. Byl z toho gól, takže se dá říct, že to vyšlo (úsměv).

Jak vlastně probíhá domluva před exekucí? Je vás na hřišti víc schopných přímé kopy zahrávat. A trénuješ je speciálně?
Nijak zvlášť je netrénuju. V Mladé Boleslavi jsem se k nim nedostal, tady mám jako jeden z hráčů důvěru. Je to o domluvě, když si řekne Bart, nemám problém mu to přenechat. Záleží zkrátka na tom, na jakém místě faul byl, kdo si víc věří, jak si gólman postavil zeď. Je nás tam víc, kdo to může kopnout, teď to vyšlo zrovna takhle.

Ve druhé půli už se chvílemi zdálo, že si zápas užíváte a v některých situacích hledáte netradiční a elegantní řešení. Vyplynulo to z výsledku?
Měli jsme i v něm dost příležitostí vstřelit branku, pěkné kombinační akce, centry. I s ohledem na výsledek jsme si mohli víc dovolit, v předfinální fázi jsme opravdu leccos zkoušeli, jinak mohlo být šancí i víc. Branky jsme chtěli přidat, šance byly, nevyšlo to.

Neměl jsi v hlavě myšlenky na hattrick?
Na to jsem vůbec nemyslel. Fotbal je kolektivní sport a šlo mi hlavně o to, abychom zápas zvládli jako mužstvo. Klidně ať dá góly kdokoliv jiný.

Teď vás čeká zápas v Pardubicích. Ty žiješ v Nymburce, nepojedou se známí podívat? Mají to relativně kousek.
Známé mám všude, ale nemyslím, že by extra za mnou někdo přijel. Je to v deset hodin, navíc v televizi (úsměv).

Jak ti vlastně osobně svědčí tyhle dopolední termíny? Ve druhé lize jich užijeme dosyta.
Člověk s tím nic neudělá a musí si zvyknout, už jsme tak letos taky hráli. Některé týmy to tak mají nastavené a my zkrátka musíme ukázat to, co jsme si stanovili, bez ohledu na čas výkopu. Tedy hrát agresivně, nátlakově, zkrátka to potvrdit i venku. Letos jsme tam zatím moc bodů neudělali a pro posun nahoru by bylo fajn mít víc dobrých výsledků v řadě. Věřím, že nás trenér připraví dobře a my pro úspěch uděláme maximum.

Otázka na závěr - za měsíc září jsi byl vybrán jako nejlepší hráč celé soutěže. V rozhovoru pro web soutěže (celý rozhovor zde) jsi prozradil, že to pro tebe bylo překvapení a že jsi vůbec nevěděl, že nějaká taková cena existuje. Udělala ti cena radost?
Nijak jsem to nesledoval a opravdu o tom nevěděl, prozradil mi to vlastně až Luty, náš pokladník (smích). Jsem rád, ale jak už jsem řekl, góly a tím pádem i tahle cena jsou výsledkem práce celého mužstva.

Díky za rozhovor a ať se daří!

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...