6. kolo ePojisteni.cz ligy ve znamení fotbalových náborů

6. kolo ePojisteni.cz ligy ve znamení fotbalových náborů

B r n o - Podpořit začínající fotbalisty a fotbalistky na startu jejich kariéry a přivést k fotbalu co nejvíce malých dětí. Nejen to, si klade za cíl kampaň FAČR, Můj první gól. A právě tomuto projektu se bude věnovat 6. kolo ePojisteni.cz ligy, kterým se k němu připojuje i všech šestnáct klubů nejvyšší domácí soutěže.

To symbolicky stvrdí při předzápasových nástupech, kdy je doprovodí malé děti v tričkách s logem kampaně. „Jsme velmi rádi, že se k tomuto projektu pravidelně připojují i všechny ligové kluby a vnímáme to jako jeden ze stěžejních momentů celé akce. Úspěšnost celého projektu navíc ukazuje i ocenění UEFA, které FAČR bylo v roce 2015 uděleno,“ říká předseda Ligové fotbalové asociace, Dušan Svoboda.

Náborovou akci "Můj první gól" Evropská fotbalová unie (UEFA) ocenila jako nejlepší Grassroots projekt roku 2015 v rámci všech jejích členských zemí. „Na vlastní oči jsem viděl, jak úspěšnou akcí Můj první gól je, byl jsem vážně fascinován,“ řekl Per Ravn Omdal, čestný předseda Grasroots UEFA.

Významnou součástí projektu Můj první gól jsou akce Měsíc náborů, tedy desítky fotbalových náborů po celé České republice. FAČR akce podporuje významně jak po finanční, produkční i komunikační stránce. I díky tomu se těchto akcí účastní pravidelně tisíce dětí.

V rámci akcí pořádaných samotnými kluby si malé děti mohou otestovat své fotbalové a sportovní dovednosti.

FAČR navíc podporuje první fotbalové krůčky nových nadějí Fotbalovým balíčkem, který obsahuje sportovní tašku, tréninkový dres, míč a láhev na pití. V této sezoně se tato akce týká ročníků narození 2009 a rodiče těchto dětí si o něj mohou zažádat prostřednictvím webového formuláře na stránkách www.mujprvnigol.cz do konce června 2017.

Projekt podpořily známé osobnosti nejen fotbalového, ale i společenského života, Tomáš Rosický, Patrik Berger, Zdeněk Grygera, Petr Švancara, Tereza Chlebovská, Antonín Panenka, Jakub Kohák a či Ivan Trojan, kteří na www.youtube.com/mujprvnigol vzpomněli nejen na své fotbalové začátky.

Nastartujte cestu svého dítěte mezi české fotbalové osobnosti a přiveďte ho na jeden z desítek fotbalových náborů po celé České republice. Nejbližší akci můžete najít na www.mujprvnigol.cz.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...