Zbrojovka přehrála Spartu a slaví první výhru v sezoně!

Zbrojovka přehrála Spartu a slaví první výhru v sezoně!

B R N O – Páté kolo nejvyšší české fotbalové soutěže přineslo první plný bodový zisk pro Brněnskou Zbrojovku. Brňané si počínali od úvodních minut lépe než výběr pražské Sparty a po zásluze vyhráli první poločas. Ve druhém dokázali přidat další branku a i přes vyloučení a tlak hostí v závěru dokázali vybojovat vítězství.

Zbrojovka byla v úvodu utkání výrazně aktivnější, již ve třetí minutě mohl jít sám na Koubka brněnský Kone, ale jeho postup zastavil praporek rozhodčího. Brňané nepolevovali v aktivitě a dalším kdo mohl rozvlnit síť v brance Sparty byl Lutonský, jeho pokus z levé strany skončil nad brankou.

Na druhé straně mohli udeřit Pražané, centr z volného kopu propadl na zadní tyč ke Costovi, ale jeho hlavička nebyla pro Melichárka problémem a brněnský kapitán míč zkrotil. První branky se dočkali diváci na stadiónu v Králově Poli ve 23. minutě, když si na volný kop Tomáše Pilíka naskočil Jan POLÁK a s dopomocí hostujícího Šurala poslal míč za záda brankáře Sparty!

Zbrojovka hnaná nabuzenými fanoušky mohla přidat i další branku, když z pravé strany poslal Pilík míč na Přichystala, který si dokázal poradit se třemi protihráči, ale brankář Koubek byl nad jeho možnosti a skóre se tak nezměnilo.

V samotném závěru se osmělili hráči Sparty a dokázali si vytvořit několik nebezpečných pokusů, zejména akce, po které zakončoval Šural mohla ohrozit brněnskou svatyni. Po jednom z nebezpečných centrů se zranil hostující Mandjeck, jež musel být odnesen ze hřiště na nosítkách.

Druhý poločas, podobně jako ten první, zahájila aktivněji Zbrojovka, když se hned po výkopu ujal míče Lutonský, ale jeho centr z dobré pozice byl zablokován. O deset minut později se ten samý hráč dostal takřka do gólové pozice, ale za minutu dvanáct mu jej odkopl hostující Costa.

Právě Lutonský měl prsty i ve druhé brance domácích, když se protáhl po levé straně a vybojoval standartní situaci. Centr Pilíka sice dokázali svěřenci Stramaccioniho ubránit, ale míč se následně po Polákově hlavičce dostal k Lukáši VRAŠTILOVI a ten přesnou střelou nedal Koubkovi šanci.

Komplikací na cestě k výhře se stala druhá žlutá karta pro domácího Vraštila, který tak musel předčasně pod sprchy a Zbrojovka se tak musela definitivně zatáhnout. První velká šance Sparty ve druhém poločase přišla až osm minut před koncem, kdy si na centr z pravé strany naskočil Janko, ale Dušan Melichárek zůstal bezchybným a jeho ránu vyrazil. V samotném závěru se odhodlal ke střele Ben Chaim a Melichárek opět předvedl své umění a jeho střelu vyrazil. Zbrojovka si tak po výborném výkonu připisuje první výhru v letošním ročníku HET ligy.

Fandil jsem klukům, aby to zvládli, říkal Vraštil po utkání se Spartou
29.08.2017 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

Fandil jsem klukům, aby to zvládli, říkal Vraštil po...

B r n o - Jednou z ústředních postav sobotního zápasu Zbrojovky s pražskou Spartou byl i Lukáš...
Skvělý týmový výkon, chválil Pavlík po výhře nad Spartou
28.08.2017 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

Skvělý týmový výkon, chválil Pavlík po výhře nad...

B r n o - Nebýt zranění v Hradci Králové, nevynechal by obránce Petr Pavlík od svého zimního...
VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí vítězné utkání se Spartou
26.08.2017 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí vítězné utkání se...

B r n o - Tahle mise se zdařila! Trenérská dvojice Dostálek - Přerost dostala za úkol od úterý do...

Fotogalerie

Všechny fotografie