Zbrojovka poprvé poražena, podlehla Dunajské Stredě

Zbrojovka poprvé poražena, podlehla Dunajské Stredě

B e l e k - Pilíkův gól nestačil, Zbrojovka našla v zimě poprvé přemožitele. Dunajské Stredě podlehla v úvodním přípravném utkání na soustředění 1:2, když všechny góly padly v první půli.

Na přírodní trávě v hotelu Bellis začala lépe Zbrojovka, která měla v prvních minutách několik nadějných možností. Ashiru křížnou ranou prověřil gólmana a vybojoval rohový kop, po následné mlýnici ve vápně ale hlavičkoval Bazeljuk mimo. Přímák téhož hráče pak přelétl bránu.

Ve 23. minutě přišel poměrně nečekaný úder - výtečný Hercův pas zužitkoval Pačinda ve vedoucí branku. Jednalo se o druhou nebezpečnější akci soupeře, který ale od té doby ožil a Brňanům míč příliš nepůjčoval. Těm se přesto záhy povedlo srovnat - Tomáš Pilík zakroutil svůj přímý kop dovedně do levého horního rohu soupeřovy svatyně.

Sedm minut před pauzou už ovšem Dunajská Streda znovu vedla - a znovu v tom měl prsty Herc, který tentokrát místo přihrávky sám skóroval. Převzal míč zády k bráně, protáhl se překvapivě mezi dvojicí hráčů a ranou k tyči vrátil soupeři náskok.

Zbrojovka nasadila do druhé půle odlišnou sestavu, na hřišti zůstalo jen trio Pilík, Lutonský a Kijanskas. Hned v úvodu si jeden z obránců Dunajské Stredy po centru z levé strany srazil míč vedle tyče. Zbrojováci ještě reklamovali ruku, ovšem neúspěšně. Soupeř prostřídal po hodině hry a po většinu poločasu Brňany nepouštěl do zakončení, zatímco sám hrozit dokázal. Několik nebezpečných pokusů naštěstí pro Brno skončilo mimo tyče.

Srovnat mohl v samém závěru střídající Škoda, ve vápně ale neprostřelil skrumáž těl a Zbrojovka tak v přípravě poprvé podlehla.

Gól z přímáku? Kluci už mi občas dávali sežrat, kdy se konečně trefím, usmívá se Pilík
05.02.2018 | Martin Lísal

Gól z přímáku? Kluci už mi občas dávali sežrat, kdy se...

L a r a - Tomáš Pilík byl v sobotu jediným střelcem Zbrojovky, když svůj přímý kop v první půli...
Zbrojovku čeká první utkání v Turecku - od 13:00 SEČ vyzve Dunajskou Stredu
03.02.2018 | Martin Lísal

Zbrojovku čeká první utkání v Turecku - od 13:00 SEČ...

L a r a - Dopoledne trénink, odpoledne zápas. Takový je program Zbrojováků pro sobotu 3. února,...
Trenér Pivarník hodnotí utkání s Dunajskou Stredou
03.02.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník hodnotí utkání s Dunajskou Stredou

B e l e k - Zbrojováci v přípravě poprvé okusili chuť porážky. V utkání s Dunajskou Stredou...

Fotogalerie

Všechny fotografie