Vítězné domácí loučení s podzimem! Výhru nad Příbramí zařídil premiérovou trefou Moukanza

Vítězné domácí loučení s podzimem! Výhru nad Příbramí zařídil premiérovou trefou Moukanza

Tak přece jen! Na poslední podzimní pokus Zbrojovka dokázala před domácím publikem zlomit sérii bez výhry a posunula se v tabulce Synot ligy před Liberec a České Budějovice. Tři body trefil brzkým gólem Donneil Moukanza, který následně svou aktivitou poslal do sprch Zápotočného a Příbram v poli o deseti již nedokázala zareagovat.

Zápas otevřela poměrně brzká šance Příbrami, ale Tomáš Zápotočný nikým neatakován bránu Hladkého minul. Brno v posledních kolech hodněkrát okusilo pravidlo nedáš - dostaneš, v posledním zápase podzimu však toto otřepané klišé zahrálo ve prospěch Zbrojovky. V dalším útoku totiž kapitán Pavel Zavadil prostrčil míč uličkou na Donneila Moukanzu a rodák z Paříže svou premiérovou brankou v Synot lize otevřel skóre!

Hra se po hektickém úvodu uklidnila a na další povedené fotbalové momenty se muselo čekat. Hladkého ve 25. minutě vystrašil nebezpečným pokusem Fillo, na druhé straně se přímočarou akcí prezentoval Buchta, který ale nedokázal ve vápně najít žádného ze spoluhráčů.

Po půlhodině hry přišel další zásadní moment, kdy se miláček domácích fanoušků Moukanza řítil osamocen na gólmana, Zápotočný jej marně stíhal a celou situaci musel řešit faulem, za který viděl červenou kartu. Následný přímý kop Zavadila sice jen rozvlnil boční síť, Příbram se však po brzké brance musela vypořádat s dalším problémem, a to jak otočit zápas s deseti hráči v poli.

Brno se nic podobného nechystalo připustit a zamklo v závěru půle Příbram kolem jejího vápna. Buchtův povedený centr ale Hyčka nedokázal hlavou zakončit a další Moukanzův postup na Boháče zastavil praporek pomezního. Zbrojovka až do posledního hvizdu v klidu kontrolovala závěr vydařené první půle.

Karty byly jasně rozdány pro Brno, které chtělo přidat co nejdříve druhou branku. Uklidnění mohl přinést Zbrojovce Keresteš, toho ale dvakrát v klíčový okamžik zradila technika. Střely Sýkory a Jugase pak také mnoho škody nenadělaly. Bránu naopak trefil Moukanza, jenže s jeho ranou Boháč problémy neměl. Překonán byl Boháč po dalším Moukanzově pokusu, který ale bohužel pro Zbrojovku jen proletěl kolem pravé tyče příbramské brány. Jednalo se o do té doby největší šanci druhé půle a Brněnské mohlo mrzet, že Francouz nepřetavil zpětnou přihrávku Sýkory ve svůj druhý gól.

V závěru zápasu se hostům podařilo vyrovnat hru a Zbrojovce se tak otevíral prostor pro kontry. Jeden z nich zakončoval ve vyložené pozici Hyčka, míč z jeho kopačky ale skončil vysoko nad. Příbram v nastaveném čase ještě hrozila z rohových kopů, bránu Hladkého ale výrazněji ohrozit nedokázala a Zbrojovce tak dnes k výhře stačila branka z úvodu utkání.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Jsem rád za tři body, důležité body. Stále bohužel nejsme tak nebezpeční, jak bychom mohli a měli být, ve druhém poločase jsme brejky řešili ukvapeně a zbrkle, díky čemuž se nám nepodařilo vedení pojistit. Jsem rád, že to Moukanzovi vyšlo a pracoval dobře i uvnitř vápna, také jsme zvládli standardky soupeře, na které jsme se pečlivě chystali."
Pavel Tobiáš (Příbram): "Jak mám hodnotit takové utkání... Brno získalo cenné tři body, my jeden ztratili. V úvodu jsme bohužel nedali gól a vzápětí po chybě inkasovali, po červené kartě jsme se sice snažili s výsledkem něco udělat, ale Brno skvěle bránilo standardní situace a k ničemu jinému nás nepustilo."
Zavadil: Z výhry mám radost, ale chtěl bych, aby hra nějak vypadala
25.11.2014 | Martin Lísal, Jakub Sabol

Zavadil: Z výhry mám radost, ale chtěl bych, aby hra...

B r n o - Vyšlo to, Brňané o víkendu dokázali zdolat Příbram a připsali si do tabulky tři cenné...
Trenér Kotal po Příbrami: Důležité body, ale musíme být nebezpečnější
22.11.2014 | Martin Lísal

Trenér Kotal po Příbrami: Důležité body, ale musíme...

B r n o - Nervy, boj až do konce, ale nakonec balzám v podobě tří bodů. Takový byl sobotní zápas s...
Hyčka po Příbrami: Jsme rádi, že ten jeden gól nakonec stačil
22.11.2014 | Martin Lísal, Jakub Sabol

Hyčka po Příbrami: Jsme rádi, že ten jeden gól nakonec...

B r n o - Když je na hřišti Alois Hyčka, může si být soupeř jist jednou věcí - žádná situace není...

Fotogalerie

Všechny fotografie