Zbrojovka v Hradci svůj bodový zisk před zimní pauzou nerozšířila

Zbrojovka v Hradci svůj bodový zisk před zimní pauzou nerozšířila

Nevyšlo to. Hráči Zbrojovky toužili rozšířit svůj bodový zisk na půdě posledního Hradce a na úvodní branku Štípka ještě dokázal Zavadil z penalty odpovědět. Zápas ve druhé půli ale rozhodl jediný světlý moment na straně domácích, kdy Dvořák zajistil Votrokům plný bodový zisk.

Hradec zahájil utkání aktivněji a obrana Brna musela v úvodních minutách ze svého vápna odvracet jeden centr za druhým. První šance se však po zaváhání Koubka naskytla Moukanzovi, který zareagovat pohotověji, mohl zakončovat do prázdné brány. V klíčový okamžik ale Moukanza zaváhal a Koubek svou chybnou rozehrávku dokázal napravit.

Když jsme v minulé reportáži připomínali to, jak Zbrojovku často sráží pravidlo nedáš - dostaneš, netušili jsme, že již v Hradci se dočkáme dalšího příkladu. Hned v další akci Kotiš povedenou diagonálou vyslal do šance Davida ŠTÍPKA, který lobem přes Hladkého poslal Votroky do vedení.

Pokud do úvodního gólu byli domácí aktivnější, inkasovaná branka Brno probudila. Moukanza ve vápně sklepával pro Lutonského, který ale z bezprostřední blízkosti jen trefil Koubka. V zakončení selhal také Vávra, který po propadeném centru jen vysoko přestřelil. Tyhle okamžiky ale diváky musely bavit. Na druhé straně obešel Štípek vyběhnuvšího Hladkého, Halilovič po jeho přihrávce ale nezamířil přesně.

A tak přišlo vyrovnání. Ve vápně byl faulován Buchta a Zbrojovce se tak naskytla jedinečná možnost ke srovnání. Tu Pavel ZAVADIL neodmítl a ranou doprostřed srovnal skóre zápasu.

Pasáže před a po poločasové pauze toho mnoho zajímavého nenabídly, a tak velká škoda pro Brno, že hned z další šance domácí udeřili. Hradci pomohla standardní situace, ze které Halilovič poslal přesný míč na hlavu Pavla DVOŘÁKA, a ten již neměl sebemenší problém.

Gól opět fotbalu pomohl a kontrovat mohl střídající Brigant, kterého ale po chytrém uvolnění Koubek vychytal. Podobně se vyznamenal i Hladký po přízemním pokusu Štípka.

Závěrečné minuty však Votroci dohrávali ve velkém klidu a nedovolili Zbrojovce nadechnout se k jakémukoliv náporu. Z Hradce se tak Brno vrací s prohrou a jeho bodový zisk před zimou zůstal na šestnácti bodech po stejném počtu zápasů.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Potvrdilo se, že Hradec šel v posledních zápasech nahoru. My bychom mohli uspět, pokud bychom byli efektivní a naše defenziva pracovala s minimem chyb. To se bohužel nestalo, nevytvořili jsme si téméř žádné šance, spíše pološance, navíc jsme oproti minulým zápasům učinili řadu chyb v obraně. Celkově máme po šestnácti kolech o bod víc než loni, i tak nás ale čeká v zimě hodně práce. Dobře víme, kde nás tlačí bota a co všechno budeme muset zlepšit.."
Soupeř nám vrátil góly ze standardní situace, myslí si stoper Zbrojovky
30.11.2014 | Jan Hrabálek

Soupeř nám vrátil góly ze standardní situace, myslí si...

V jeho fotbalovém životopise je v kolonce klubové příslušnosti uveden Hradec Králové od roku 1989...
V kabině všichni vědí, co hrát, ale na hřišti to není vidět, říká kapitán
30.11.2014 | Jan Hrabálek

V kabině všichni vědí, co hrát, ale na hřišti to není...

H r a d e c K r á l o v é - Tři dny proležel v posteli s virózou, až v sobotu dopoledne jej dali...
Zbrojovka se s podzimem rozloučí zápasem v Hradci Králové
28.11.2014 | Jakub Sabol

Zbrojovka se s podzimem rozloučí zápasem v Hradci...

Poslední zápas roku je tu. Brňané mají na svém kontě šestnáct bodů a patří jim třináctá příčka....