Nevydařený úvod jara. Dukla si veze z Brna tři body po proměněné penaltě

Nevydařený úvod jara. Dukla si veze z Brna tři body po proměněné penaltě

Start, na který bude chtít Zbrojovka hodně rychle zapomenout. Nepříznivý výsledek, ale i herní trápení. Dukle na vítězství stačila jedna povedená situace, po které se k pokutovému kopu postavil Tomáš Berger a zajistil hostům tři body. Brno se začalo činit až v poslední čtvrthodině, na vyrovnání ale nedosáhlo.

Oblouček Davida Paška, který se nedal označit ani za centr, ani za střelu, zakončil první nadějnou akci zápasu v podání Brněnských. V následujících minutách se však začala více osmělovat Dukla a kromě tří rohů vyděsila Hladkého nejvíce rychlá akce po pravé straně, kterou nedokázal zakončit Juroška. Zbrojovka v první půli očividně hledala způsob, jak zakládat akce bez Zavadila, a tak její hra byla plná nepřesností. Dukla na tom naštěstí nebyla v úvodu o mnoho lépe, a tak Hladký kromě rychlého výběhu mimo vápno žádné nebezpečí hasit nemusel.

Hosté z Julisky byli i nadále aktivnějším celkem, ovšem do zakončení se prokousávali jen těžko. Štětina se tak rozhodl Hladkého otestovat téměř z hranice středového kruhu, brněnský gólman si však s jeho dělovkou poradil a připraven byl i proti dorážce Bergera. V závěru prvního dějství se hra více srovnala, nějaký moment, který by zahřál fanoušky na Srbské, ale bohužel nepřišel.

Ani druhá půle nepřinesla na některé straně výrazné zlepšení. Hrálo se prakticky bez šancí, a to až do 64. minuty, kdy přišel klíčový okamžik zápasu. Jakub Považanec vtrhl s míčem do vápna, jeho jmenovec Jugas mu přeťal dráhu a pískal se pokutový kop. Ten bez problému proměnil Tomáš Berger a Dukla šla v Brně do vedení.

Vstřelený gól Duklu ještě více nabudil a Blažek mohl jen o pár minut později navýšit její vedení, kdyby zcela sám před Hladkým neselhal. Až v závěrečné čtvrthodině se Brno přiblížilo ohrožení Radovy brány. Střídající Zoubele ale v největší šanci hlavou minul a Čtvrtníček po Vávrově dobrém centru na míč nedosáhl. Stejně dopadl i pět minut před koncem centr Jugase, který skončil až v Radově náručí. Z následné akce se pak po centru Keresteše mohl stát při své ligové premiéře v dresu Zbrojovky Čtvrtníček, ten však tísněný poslal míč o několik centimetrů mimo bránu. Krok pak k zakončení před Radou chyběl Markovičovi. V poslední minutě hry se do zakončení dostal po rohu i domácí gólman Hladký, jeho hlavička ale gólové parametry neměla a Rada si s ní poradil.

Zbrojovka se tak vyrovnání nedočkala a jarní premiéru na domácí půdě nezvládla zdaleka podle svých představ. Nutno říci, že kromě posledních patnácti minut toho svěřenci trenéra Kotala příliš nepředvedli a budou muset začít pracovat na okamžitém zlepšení, chtějí-li začít sbírat body už v příštím kole na hřišti Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "V první půli jsme se nedostali k tomu, co jsme chtěli hrát, v závěru jsme nějaké možnosti měli, ale netrefili jsme branku a tím pádem nemůžeme skórovat. Chyběla slovní organizace hry, odhad na míč, lepší pohyb. Roli Pavla Zavadila na sebe nikdo nevzal."
Luboš Kozel (Dukla Praha): "Hodnotí se to dobře, nepustili jsme Brno na bod od sebe a získali důležitou výhru. Věřím, že i zaslouženou. V první půli jsme měli několik nadějných možností, výborná individuální akce po změně stran vedla k penaltě. Chyběla tomu ale pojistka, v závěru jsme měli trochu štěstí. Výsledku si cením."

Sestřih utkání


Zasloužená prohra, hodnotil utkání s Duklou Roman Fischer
22.02.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Zasloužená prohra, hodnotil utkání s Duklou Roman...

B r n o - I letos zahájila Zbrojovka jarní část sezony porážkou, Dukle podlehla 0:1. O přesunu...
Pokud netrefíme branku, nemůžeme skórovat, kritizoval Kotal
21.02.2015 | Martin Lísal

Pokud netrefíme branku, nemůžeme skórovat, kritizoval...

B r n o - Dnes to ze strany Zbrojovky nebyl vydařený zápas, zejména v první půli měl výkon k ideálu...
Václav Hladký: Při penaltě jsem neměl šanci
21.02.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Václav Hladký: Při penaltě jsem neměl šanci

B r n o - Brněnští fotbalisté neodstartovali jaro dobře. Zbrojovka po špatném výkonu prohrála s...

Fotogalerie

Všechny fotografie