Skvělé! Domácí výhra nad Slavií katapultovala Zbrojovku do horní poloviny tabulky

Skvělé! Domácí výhra nad Slavií katapultovala Zbrojovku do horní poloviny tabulky

Navázat výsledkově na výhru z Teplic a prosadit se gólově před domácím publikem. Oba dva úkoly, které si Zbrojovka před utkáním se Slavií kladla za cíl, se podařilo splnit. Po bezgólové první půli otevřel skóre David Pašek, náskok pak navýšil svým prvním zásahem v brněnském dresu Josef Čtvrtníček, aby celé dílo minutu před koncem dokonal Jan Sýkora.

Úvod utkání patřil alespoň opticky pražské Slavii. Obrana Brna však od prvních minut navazovala na kvalitní jarní výkony a hosté si žádnou příležitost vypracovat nedokázali. Skutečně prvním pěkným momentem byly jesličky, které David Pašek nasadil Tamásovi, ovšem tohle efektní uvolnění skončilo jen nepřesným centrem.

Zbrojovka po ospalé úvodní čtvrthodině přebrala otěže zápasu do svých rukou a byla jediným celkem, který si během první půle dokázal vypracovat příležitosti. Jako vůbec první zakončoval po Kerestešově centu Schuster, s jehož hlavičkou však Berkovec neměl nejmenší problém. O poznání více vyděsila gólmana Slavie střela Malíka po sražené standardní situaci; rána brněnského středopolaře ale bránu přeletěla.

Mezi nejaktivnější hráče v první půli patřil Jan Sýkora, který měl prsty v dalších dvou zajímavých situacích. Nejprve po jeho centru musela obrana Slavie zablokovat ránu Čtvrtníčka, následně vzal Sýkora zakončení na sebe a jeho pokus z těžké pozice skončil jen těsně mimo tyče. Branku tak první poločas nepřinesl.

Po přestávce se konečně odvážili vystřelit i Slávisté, Deliho pokus měl ale ke gólu asi tak daleko, jako je z Brna do Prahy. A tak se mohlo slavit na druhé straně. Sýkora se po pravé straně dokázal individuálně uvolnit, následně se přes Zoubeleho dostal míč ve vápně k Davidu PAŠKOVI, a ten pohotově z otočky dokázal i s přispěním teče bránícího hráče dostat míč za záda Berkovce. Pašek tak ukončil dlouhou domácí sérii Brna bez vstřelené branky a poslal Zbrojovku zaslouženě do vedení.

Obraz hry se po vstřelené brance nijak výrazně nezměnil. Zbrojovka byla i dále dopředu nebezpečnější a neletět Malíkův volej po centru Sýkory doprostřed brány, mohli Brňané své vedení navýšit. Ještě blíže ke gólu měl Zoubele, který se protlačil k hlavičce na hranici malého vápna a poslal míč jen těsně vedle pravé tyče.

Slavii ani tyto situace nebyly dostatečným varováním, a tak se Brno pojistky dočkalo. Pražským zadákům selhala ofsajdová past, z čehož po přihrávce Malíka profitoval Josef ČTVRTNÍČEK, který si při samostatném nájezdu počínal jako zkušený mazák a svým druhým gólem v Synot lize zdvojnásobil vedení Zbrojovky.

Zbrojovka v klidu dohrávala závěrečné minuty a moc na tom nezměnila ani první vážná šance Slavie, která přišla až v poslední desetiminutovce. Ocitl se v ní Karel Piták, jeho pohotové zakončení se ale do brány nevešlo. Naopak na druhé straně korunoval brankou svůj výborný výkon Jan SÝKORA, který si nadvakrát poradil s Berkovcem.

Sýkorova branka dala podobu závěrečnému skóre, které v praxi znamená, že si Zbrojovka připisuje již desátý bod z posledních čtyř zápasů a díky skvělé formě se před reprezentační přestávkou posunuje do horní poloviny tabulky.

Videosestřih

Třetí gól potvrdil tři body - Jan Sýkora střílí branky i s novým sestřihem
25.03.2015 | Martin Lísal

Třetí gól potvrdil tři body - Jan Sýkora střílí branky...

B r n o - Honza Sýkora si nic nedělá z faktu, že hraje svou první ligovou sezonu v kariéře. V...
Pašek, který ukončil domácí brankový půst: Gólů jsme mohli dát i víc
23.03.2015 | Filip Vlček, Martin Lísal

Pašek, který ukončil domácí brankový půst: Gólů jsme...

B r n o – 317 minut. Přesně tak dlouho čekali fanoušci Zbrojovky od poslední trefy Moukanzy v...
VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání se Slavií
22.03.2015 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání se Slavií

B r n o - Už i doma střílí Zbrojovka ostrými! Proti Slavii si góly schovala až na druhou půli, zato...

Fotogalerie

Všechny fotografie