Klokani efektivnější, s Bohemians 1905 prohráváme 0:1

Klokani efektivnější, s Bohemians 1905 prohráváme 0:1

V domácím utkání 28. kola se Brnu prakticky nic nepovedlo, obrovský tlak Zbrojovky v prvním poločase obrana Klokanů společně se Zlámalem přežila, v závěru navíc proměnil ojedinělou šanci hostů střídající Bratanovič.

Zbrojovka úvodní dějství opanovala, troskotala ale na finální fázi, či skvělém Zlámalovi, jenž pochytal hned několik velkých šancí Flinty. První příležitost spadla k nohám Stanislavu Vávrovi – Sýkora pro něj u brankové čáry vybojoval míč, jenže jeho spoluhráč trefil pouze prostor, kde se nacházel strážce pražské svatyně. Paškovu možnost o pár minut později řešit nemusel, gólem zaváněla spíš akce, na jejímž konci stál Sýkora, na malém vápně se mu ale míč zamotal pod nohy a z celé šance tak resultoval pouze rohový kop. I po této standartní situaci to v šestnáctce Bohemians hořelo, na brankové čáře ale Zlámalovi po hlavičce Vávry vypomohl Gajič.

Na závěr poločasu si Brno připravilo vůbec tu největší možnost celého dosavadního průběhu. Za ni ještě střelu z otočky Stanislava Vávry a Zlámalův zákrok označit nemůžeme, zapíše si ji nešťastný Sýkora, kterému nezištně sklepli soupeřovi stopeři míč do těch nejideálnějších míst, jenže souboj útočník – brankář opět vyzněl lépe pro muže v rukavících.

Do druhého dějství vstoupili hosté aktivněji a už v jeho začátku Melichárkovi pořádně zatrnulo, Radek Šírl otřel svou střelu o jednoho z brněnských hráčů, k úlevě Brna přistál míč na břevně. Bohemians přidali na agresivitě a jakkoli obrana Zbrojovky držela pevně, k ohrožení hostující branky se už útočnící v červených dresech příliš nedostávali.

Na 80. minutu si Pražané nachystali svou ojedinělou šanci a jak to tak ve fotbale bývá, právě ona rozhodla zápas. Lietava prodloužil skákající balón na rozběhnutého Elvise Bratanoviče, střídající útočník si zasekl a technickou střelou přesně k tyči překonal bezmocného Melichárka. Kouč Bohemians si tak mohl gratulovat, neboť mu vedoucí branku připravili hráči, jenž přišli na hřiště až v průběhu zápasu.

Na domácí padla po obdrženém gólu deka, z pod které už se do konce utkání nedokázali vyhrabat a i přes snahu v závěrečných minutách Zlámala výrazně neohrozili. Bohemians 1905 si tak z Brna odváží všechny body.

Sýkora po Bohemians: Nechci se vymlouvat, měl jsem tu šanci proměnit
18.05.2015 | Martin Lísal

Sýkora po Bohemians: Nechci se vymlouvat, měl jsem tu...

B r n o - Možná pár centimetrů dělilo Jana Sýkoru od čtvrtého letošního gólu, který by Zbrojovku...
Trenér Kotal hodnotí nepovedené utkání s Bohemians
15.05.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí nepovedené utkání s Bohemians

B r n o - Tohle se nepovedlo. Zbrojovka v utkání s Bohemians zahodila v první půli řadu šancí, v té...
POZVÁNKA: Naše Zbrojovka hraje s Bohemkou, přijďte ji podpořit!
14.05.2015 | Martin Lísal

POZVÁNKA: Naše Zbrojovka hraje s Bohemkou, přijďte ji...

B r n o - Už jen dva domácí zápasy zbývají z aktuálního ročníku SYNOT ligy. Ve hře jsou body, čest...

Fotogalerie

Všechny fotografie